Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič posjetila vatrogasce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica hrvatske Vlade Đurđa Adlešič danas je na poluotoku Prevlaka posjetila vatrogasnu bazu, gdje je razgovarala s pripadnicima Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik, a potom je posjetila u Dubrovniku Javnu vatrogasnu postrojbu "Dubrovački vatrogasci".

Potpredsjednica Adlešič je kazala kako Hrvatska ne smije više dopustiti nove vatrogasne tragedije te kako je ove godine vatrogasaca dvostruko više nego prošle godine i da su zadovoljni opremom i smještajem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu"

Podsjetila je da je prošlih sezona dio požara dolazio iz susjednih država Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ove su godine, naglasila je, postignuti konkretni dogovori s BiH, a i sa Crnom Gorom postoji dogovor o ulasku vatrogasnih postrojbi deset kilometara na njen teritorij.

Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin kao najkritičnije područje po pitanju opasnosti od požara ocijenio je krajnji jug Dubrovačko-neretvanske županije. Stoga su najbrojnije vatrogasne snage koncentrirane na tom području Hrvatske, kazao je.

Dodao je da je od 2500 požara u prošloj godini njih 66 prešlo iz druge države - BiH ili Crne Gore, ali je, kazao je, čak jedna trećina izgorene površine nastala upravo od tih požara.

Od danas su u Zračnoj luci u Čilipima stalno u pripremi protupožarne zračne snage - vatrogasni helikopter, jedan air traktor i prema potrebi jedan kanader, a uz državnu intervencijsku postrojbu na Prevlaci uspostavljene su i postrojbe i na otocima Mljetu i Lastovu te na poluotoku Pelješcu, kazao je Jurin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene