Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molitva i svijeće za Gotovinu i Markača

Potpora generalima: 'Hrvatski narod je uz njih, neće biti ostavljeni sami'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sutrašnjeg početka rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu 'Gotovina - Markač', danas su članovi braniteljske udruge 'Zavjet' i brojni građani zrazili potporu hrvatskim generalima.

Potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču izrazili su paljenjem svijeća i molitvom nakon mise u župnoj crkvi sv. Mihovila u Pakoštanima, gdje su izrazili i neslaganje s prvostupanjskom presudom Haaškog suda.

''Htjeli smo i na ovaj način dati podršku našim generalima Gotovini i Markaču, da znaju da je hrvatski narod uz njih te da u najtežim i odlučujućim trenucima neće biti ostavljeni sami. Osim podrške generalima, molitvom i paljenjem svijeća, također želimo pokazati svijetu jedinstvo Hrvata i naše nezadovoljstvo prvostupanjskom presudom," rekao je Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice udruge "Zavjet".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva obljetnica VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali Slika nije dostupna Nova TV u 20:05 Prisjetite se dana kada nitko nije mogao sakriti emocije

>> 'Plamen slobode': Hrvati diljem svijeta pale svijeće i mole za Gotovinu i Markača

Iz udruge "Zavjet" ističu kako se akcijom želi naglasiti ustrajnost i odlučnost u namjeri ukazivanja na nepravednost prvostupanjske presude hrvatskim generalima i neodrživost kvalifikacije legitimne vojne oslobodilačke akcije „Oluja“ kao združenog zločinačkog pothvata.

Današnja akcija u Pakoštanima organizirana je kao središnji događaj za zadarsko područje globalne akcije "Plamen slobode", koju je pokrenuo Hrvatski svjetski kongres, a održava se u brojnim gradovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u svijetu, u hrvatskim zajednicama i katoličkim misijama. Uz paljenje svijeća i molitve, najavljene su revijalne utakmice, a bijele svijeće za generale nose i hodočasnici u Lourdes i Fatimu.

Žalbeno vijeće Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) Haaškoga suda sazvalo je usmenu raspravu u predmetu "Gotovina - Markač" za ponedjeljak, 14. svibnja. Bivši zapovjednik Operativne zone Split general Ante Gotovina i bivši zapovjednik specijalne policije general Mladen Markač 15. su travnja prošle godine osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom i nakon Oluje nad srpskim civilima koji su živjeli na okupiranim područjima Hrvatske. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene