Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA BUDUĆNOST BEZ HDZ-a

Oporba organizirala prosvjed ispred središnjice HDZ-a, poslali snažne poruke: "Vratite Inu državi, recimo ne arbitražama"

Aktualno Galerija Prosvjed ispred HDZ-a - 2 Prosvjed ispred HDZ-a - 2 Foto: DNEVNIK.hr Anja Perković Anja Perković Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed ispred HDZ-a - 1 Prosvjed ispred HDZ-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed ispred HDZ-a - 3 Galerija 1/4 >>
Najveća pljačka Ine bila je jedan od povoda da se okupi nezadovoljna oporba. Pod sloganom, ''Za budućnost bez HDZ-a'' - Radnička fronta održava prosvjed na Trgu žrtava fašizma, ispred središnjice HDZ-a.

Na Trgu žrtava fašizma, pred sredšinjicom HDZ-a, oporba je  organizirala prosvjed protiv vladajuće stranke. S terena se javila reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Osim članova oporbe, prosvjedu su se pridružili i građani. "Unatoč kiši, ovdje se okupilo pedesetak prosvjednika, dok je interventna policija nadzirala i snimala okupljanje", rekla je Perković.

Zabilježen je i incident. "Jedan manji incident je zabilježen, član HDZ-a Mario Kapulica prekinuo je izjavu za mediju pokazavši ukrajinsku zastavu", rekla je.

Razgovarala je s građanima, koji su objasnili zašto su se okupili u petak. "Svaki treći prijatelj kojeg sam pitao kaže da ne želi ostati u Hrvatskoj. Ako oni ostanu na vlasti, to će sve otići da ne kažem gdje", rekao je jedan od prosvjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što je dopušteno volu... Prošao bez kaznene prijave: HDZ-ov načelnik službenim autom udario ženu na biciklu i pobjegao

"U 30 godina nisu napravili ništa za Hrvatsku", rekao je jedan od prosvjednika. "U situaciji kada 30 godina svjedočimo projektu uništavanja društva, koji vodi HDZ, osiromašenju društva, uljuljkavanju u nacionalizam, morao sam doći", rekao je prosvjednik.

Prosvjedom su poslane snažne poruke. "Predstavnici Radničke fronte održali su prigodne govore, a glavne poruke sa skupa su: protiv prizivu savjesti u bolnicama, ne zakonu o pomorskom dobru, ali i najsnažnija poruka ovog prosvjeda je - vratite Inu državi, recimo ne arbitražama.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene