Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju život šumama

Pošumljavanje opožarenog područja Brača: Prikupljeno 10.000 sadnica borova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu projekta 'Pošumimo Brač' prikupljeno je 10 tisuća sadnica borova doniranih za pošumljavanje dijela opožarenog područja otoka Brača kako bi se pomoglo obnovi i razvitku šumskog fonda.

U sadnji je pomogla ambasadorica projekta Danijela Dvornik koja je izrazila nadu da će hrvatske tvrtke prepoznati važnost čuvanja zelenih površina i uključiti se u pošumljavanje Brača i ostalih hrvatskih otoka na kojima požari svake godine opustoše veliki dio šumskog fonda i smanje broj zelenih površina.

Pročitajte i ovo Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

>> Iznenađujuća pustinja Blaca na otoku Braču

Projekt su krajem prošle godine pokrenule tvrtke Henkel Croatia i Konzum u suradnji s Hrvatskim šumama, a odvijao se pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene