Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Prijeporna poglavlja u pregovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoga poglavlja o kojima Hrvatska pregovora s Europskom unijom za Sloveniju su neprijeporna, ali neka jesu i tu treba postići napredak, izjavio je u Bruxellesu slovenski premijer u odlasku Janez Janša.

'Za svako poglavlje koje Hrvatska još mora otvoriti ili zatvoriti dobro se zna što treba učiniti da se ispune uvjeti i da pregovori idu dalje. Brojna poglavlja su, što se Slovenije tiče, neproblematična, ali neka jesu i tu će trebati postići napredak', rekao je Janša slovenskim novinarima zamoljen da komentira izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

Sanader je, komentirajući tvrdnje slovenskog ministra vanjskih poslova u odlasku Dimitrija Rupela da Hrvatska pristupnim pregovorima pokušava riješiti otvorena granična pitanja sa Slovenijom, rekao da Hrvatska nikada nije u svojim dokumentima prejudicirala prijeporne točke na međudržavnoj granici. 

>> 'Nema prejudiciranja granice sa Slovenijom'

'Malo sam se iznenadio onim što kaže slovenski ministar u odlasku Dimitrij Rupel. To naprosto nije istina. Istina je da Hrvatska nikada nije u svojim dokumentima prejudicirala one sporne točke na granici sa Slovenijom za koje mi predlažemo da se rasprave pred međunarodnim pravosudnim tijelom. To su podržale i vlade i oporbe dviju zemalja i mislim i očekujem da ćemo nastaviti tim putem', izjavio je Sanader.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene