Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja Željko Jovanović komentirao je danas dodatne bodove koji se mogu dobiti za upis u srednju školu na temelju zdravstvenog stanja.


'Smatram da svako dijete bez obzira na svoje zdravstvene probleme ne smije biti uskraćeno da upiše onu školu koja će najbolje odgovarati njegovom zdravstvenom stanju, da bi završilo za ono zanimanje u kojem njegovo zdravlje neće biti prepreka da kvalitetno obavlja svoj posao', rekao je Jovanović.

Vezani članci Radovan Fuchs Fuchs o manjku klima u školama i učenicima koji su kolabirali tijekom ispita: ''Nije opravdanje, ali to su dva slučaja na 32.000 maturanata'' Odlikaši - 4 U Hrvatskoj vlada poplava odlikaša, ni sve petice nisu jamac upisa u željenu srednju školu: "Roditelji su nas tražili da izbrišemo ocjenu iz dnevnika"

Pojasnio je kako se stav Ministarstva temelji na struci. 'Stručnjaci s područja alergologije, jasno kažu, da postoje kronična alergijska stanja koja su otežavajući faktor za normalno zdravlje djece i da im treba omogućiti upis u onu školu koju će završiti zanimanje u kojoj njihovo zdravstveno stanje neće biti pogoršano zbog alergije', rekao je Jovanović te dodao da će u školu uputiti inspekcije koje će provjeravati valjanost upisnih lista.

>> Jovanović: Moramo uvesti zdravstveni odgoj u škole

'Posebno želim naglasiti da ćemo po završetku upisa zatražiti detaljnu analizu koliko je djece upisano s dodatnim bodovima iz područja alergija', rekao je Jovanović.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.