Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja Željko Jovanović komentirao je danas dodatne bodove koji se mogu dobiti za upis u srednju školu na temelju zdravstvenog stanja.


'Smatram da svako dijete bez obzira na svoje zdravstvene probleme ne smije biti uskraćeno da upiše onu školu koja će najbolje odgovarati njegovom zdravstvenom stanju, da bi završilo za ono zanimanje u kojem njegovo zdravlje neće biti prepreka da kvalitetno obavlja svoj posao', rekao je Jovanović.

Vezani članci Željko Kolar Župan apelirao da se drama u Krapinskim Toplicama privede kraju: ''Iz drugih krajeva Hrvatske došli su raditi nered. Iskoristili su protest jednog roditelja'' Darko Krušlin, voditelj Službe policije PU krapinsko-zagorske Interventna policija ispred osnovne škole: Objavili koliko su dosad prijava podnijeli zbog nemilih scena u Krapinskim Toplicama

Pojasnio je kako se stav Ministarstva temelji na struci. 'Stručnjaci s područja alergologije, jasno kažu, da postoje kronična alergijska stanja koja su otežavajući faktor za normalno zdravlje djece i da im treba omogućiti upis u onu školu koju će završiti zanimanje u kojoj njihovo zdravstveno stanje neće biti pogoršano zbog alergije', rekao je Jovanović te dodao da će u školu uputiti inspekcije koje će provjeravati valjanost upisnih lista.

>> Jovanović: Moramo uvesti zdravstveni odgoj u škole

'Posebno želim naglasiti da ćemo po završetku upisa zatražiti detaljnu analizu koliko je djece upisano s dodatnim bodovima iz područja alergija', rekao je Jovanović.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.