Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović i Kosor o BiH

'Poštivanje volje triju naroda temelj je za uspjeh reformi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jednakopravnost triju konstitutivnih naroda i poštivanje njihove političke volje jedan je od temeljnih preduvjeta za stabilnost, kao i za uspjeh reformi koje predstoje Bosni i Hercegovini', u zajedničkoj izjavi su poručili predsjednik Josipović i premijerka Kosor.

Naglasili su da s pozornošću prate razvoj događaja u BiH nakon što se politički subjekti nisu mogli dogovoriti o uspostavi vlasti u koju bi bili uključeni i Hrvati u BiH. Premijerka Kosor i predsjednik Josipović upozoravaju da ne ugroze temelje stabilnosti već da na njima grade euroatlantsku budućnost.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> 'Želimo da se u BiH poštuje volja sva tri naroda'

'Republika Hrvatska još jednom iskazuje punu potporu teritorijalnom integritetu BiH', stoji u izjavi u kojoj se još poziva sve relevantne političke čimbenike u BiH da ne odustaju od politike dijaloga koji će osigurati ravnopravnost svih naroda i građana. 'Tako će se spriječiti majorizacija te osigurati prosperitet BiH, poručuju predsjendik Josipović i premijerka Kosor.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene