Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Postignut sporazum o klimatskim promjenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
sastanak političara iz cijelog svijeta završio je dogovorom o novom sporazumu u sklopu kojeg će se rješavati problemi uzrokovani klimatskim promjenama.

Političari su istaknuli kako i zemlje u razvoju moraju postaviti ciljeve kojima će smanjiti efekt staklenika i zagađenje ispušnim plinovima, isto kao i bogate zemlje. 

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Kuće uz Neretvu (Foto: Dnevnik.hr) Promjena je sve bliža Klimatske promjene prijete i Hrvatskoj! Podigne li se razina mora, ovi krajevi bit će prvi na udaru: „Morat ćemo se vratiti u brda"

Na sastanku je odlučeno da globalno tržište mora biti formirano tako da se smanji emisija ugljičnog dioksida u atmosferu.

Ova neobavezujuća deklaracija plasirana je kako bi zamijenila i unaprijedila ciljeve Kyoto protokola.

'Klimatske promjene svjetski su problem i obaveza svakog od nas da počne djelovati, u skladu s mogućnostima i povijesnim obavezama', kaže se u izjavi Globea.

Američki političar John McCain, jedan od zagovaratelja hitne akcije za suzbijanja klimatskih promjena, jasan je u vezi novih inicijativa.

'Uvjeren sam da smo ušli samu sredinu problema u vezi klimatskih promjena i američki Kongres će djelovati kako bi poboljšali stanje'.

No, Dr. John Holdren, koji je na čelu Agencije za napredak znanosti, kaže da bi se predsjednik George W. Bush trebao pobrinuti da američka ekonomija ne pati zbog emisije CO2.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene