Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Postignut je dogovor Ministarstva zdravstva i sindikata o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.


Pregovarački odbori Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske usuglasili su tekst novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Vezani članci Milan Kujundžić, ministar zdravstva (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kujundžić: Ne bojim se za poziciju, ali zadnjih noći ne spavam jer sam zabrinut za oporbu Kujundžić sa županima (Foto: Pixell) Kujundžić sa županima: "Lako je tražiti uključivanje, ali županije nisu u stanju sanirati zdravstveni sustav"

Postignut je dogovor da se novi Kolektivni ugovor potpiše na vrijeme od 12 mjeseci.

Razina materijalnih i ostalih prava ostaje na razini dosadašnjeg Kolektivnog ugovora.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata Branka Grgurić i Stjepan Topolnjak u ponedjeljak su parafirali tekst usuglašenog Kolektivnog ugovora, nakon čega će tekst ugovora biti upućen u Vladu.

Predstojeći period od 12 mjeseci ostavlja dovoljno vremena da se iznađe rješenje za uključivanje liječnika u pregovore o budućem Kolektivnom ugovoru, kaže se u priopćenju Ministarstva zdravstva.