Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Postignut je dogovor Ministarstva zdravstva i sindikata o novom Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.


Pregovarački odbori Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara te Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske usuglasili su tekst novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Vezani članci Klinička bolnica Dubrava - 1 Stručnjaci o zdravstvenom sustavu: "Sustav je relativno dobro prebrodio COVID krizu, ali potrebne su jasne reforme" Slika nije dostupna Kujundžić ne isključuje mogućnost poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja

Postignut je dogovor da se novi Kolektivni ugovor potpiše na vrijeme od 12 mjeseci.

Razina materijalnih i ostalih prava ostaje na razini dosadašnjeg Kolektivnog ugovora.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i predsjednici dvaju reprezentativnih sindikata Branka Grgurić i Stjepan Topolnjak u ponedjeljak su parafirali tekst usuglašenog Kolektivnog ugovora, nakon čega će tekst ugovora biti upućen u Vladu.

Predstojeći period od 12 mjeseci ostavlja dovoljno vremena da se iznađe rješenje za uključivanje liječnika u pregovore o budućem Kolektivnom ugovoru, kaže se u priopćenju Ministarstva zdravstva.