Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško informirali su javnost o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora.

Galerija


Danas u podne u zgradi Gradske uprave u Zagrebu održana je konferencija za novinare o postignutom dogovoru o nastavku suradnje Zagreba, Tiska i Agrokora.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Podignuta još jedna optužnica za Agrokor: Todorića i još 22 osobe tereti se za malverzacije teške više od 17 milijardi kuna Žičara Sljeme Odavno je trebala biti otvorena, no još nijednog putnika nije prevezla na Sljeme. Glavna nadzornica radova: "Radimo na učvršćivanju statike"

Uz predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Agrokora, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško informirali su javnost o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora, s ciljem stabilizacije poslovanja Tiska i očuvanja radnih mjesta.

Bandić je kazao kako ovim sporazumom 3500 ljudi u Tisku može mirno raditi: "Danas sam sretan čovjek, nismo zaboravili na socijalni moment, na sve djelatnike Tiska. Sretan sam što tamo mogu pojesti sladoled i popiti kavicu. Hvala vam, bilježimo jednu zajedničku pobjedu."

Fabris Peruško kazao je pak kako je ovo prirodan nastavak suradnje između Agrokora i Grada Zagreba: "Ovaj je sporazum fokusiran prvenstveno na Tisak, ovime pružamo mogućnost da se očuva 3500 radnih mjesta. Grad Zagreb je definitivno najbitniji partner Tisku."

Naveo je kako ovaj sporazum ni na koji način ne utječe na ostale vjerovnike s kojima je postignut dogovor. "Meni je izuzetno drago što je ovo ovako riješeno jer, kako znate, prije dolaska na ovu poziciju proveo sam neko vrijeme u Tisku i drago mi je zbog mojih bivših suradnika."

"Za Tisak su izuzetno bitne lokacije u Gradu Zagrebu. On je i nacionalni distributer tiskovina. Ovim sporazumom Tisak je opet počeo prodavati ZET-ove karte. Financijski je najveća suradnja između ZET-a i Tiska, posredno je suradnja između lokacija i kroz njih Tisak ostvaruje gotovo trećinu svojih prihoda u maloprodaji", objasnio je Peruško.

Istaknuo je i kako je odnos Grada Zagreba i Agrokora kompleksan te da Grad sada ovim sporazumom u kumulativnom smislu dolazi na nivo onoga što su drugi dobili u cjelokupnom procesu. Na inzistiranje novinara da kaže koliko je to točno, kazao je kako je riječ o 60-ak posto povrata ukupnih potraživanja koje Zagreb ima, a "bit će i jedan iznos koji će se dobiti kroz nagodbu, kroz jedan dulji period".