Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banka uplatila zabunom

Pošteni Splićani: Banci vratili 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je vlasniku male splitske trgovine službenica u banci rekla da na svom računu ima nešto više od sto tisuća kuna gotovo ga je srce izdalo.

Znao je, taj novac nije njegov, a sto tisuća on i supruga odmah su vratili na račun banke koja ih je greškom uplatila njima. U današnje vrijeme, mnogi bi se teško rastali od tolikog novca.

Pročitajte i ovo Obljetnica 3. gardijske brigade Kune - 1 Obećan bolji status branitelja Obilježena obljetnica jedne od najelitnijih hrvatskih brigada: "Danas sam ponosan, sretan, prkosan i tužan" Ljubitelji kune: Ilustracija - 2 ZBOGOM VALUTI Građani se opraštaju od hrvatskih kovanica na kreativne načine, a neki na njima žele i - zaraditi

Niko i Mara Božinović već 18 godina vode svoju malu trgovinu na splitskim Blatinama. Zarada nije velika, ali račune plaćaju uredno, pa je i to jutro Niko otišao platiti račune na banku. Znao je da ima nešto sitno novca, taman za račune, i kada ga je službenica obavijestila da mu je na računu više od sto tisuća kuna skoro je pao u nesvijest. 'Pitao je on ženu koliko, a ona mu je rekla: sto tisuća kuna. Problijedio je, tresao se', ispričala je Mara Božinović, Nikova surpuga. Njegova supruga kaže nam kako su odmah shvatili da je riječ o pogrešnoj uplati jedne banke. Ali osjećaj da je novac eto tu, stigao i gotovo, golicao je maštu.

'Kažem ja, stari što znaš, možda od nekog strica iz Amerike, radiš cijeli život, pa možda netko i vrati', rekla je Mara. Ipak, nije bilo dvojbe. Barem ovi ljudi nisu mislili što će. Ispisali su virman i odmah uplatili 100 tisuća kuna natrag na račun banke odakle su novci i stigli. Digla se čitava strka zbog događaja, a zbog velike uznemirenosti pošteni Niko uzeo je nakon dugo vremena slobodan dan i otišao u rodnu Vrliku, pa ga danas nismo upoznali. 'Mi ženske iz dućana dale smo mu slobodan dan, zaslužio je', rekla je Mara.

Za Niku nam kupci i njihova radnica kažu, dosta ga je vidjeti i znati da je poštenjačina i da tuđi novac nikada ne bi zadržao. A dobre riječi i za nasmijanu suprugu Maru. Neki bi sa sto tisuća u džepu isti dan krenuli u šoping, no ne i ovi skromni trgovci. Službenica iz banke koja im je greškom poslala novac naknadno ih je nazvala na telefon. Po glasu kažu, jako je mlada, a bila je naravno jako zahvalna što su već vratili novac i zauzvrat poslala mali dar. Nije im međutim objasnila što se zapravo dogodilo i kako je baš na njihov račun uplatila sto tisuća kuna. Eto, bankari se jednom zabune na svoju štetu pa naiđu na poštene ljude.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene