Obavijesti Video Pretražite Navigacija
učestale nesreće

Vozači, oprez! Kamere za nadzor brzine stižu na jednu od najopasnijih cesta u Hrvatskoj: "Statistika mrtvih je neumoljiva"

Na Staroj zagorskoj nesreće su učestale
Na Staroj zagorskoj nesreće su učestale Foto: Damir Krajac/Cropix
Najavljeno je postavljanje dviju kamera za mjerenje brzine na državnu cestu D1, poznatu kao stara zagorska cesta, na kojoj se često događaju teške prometne nesreće.

Gradonačelnik Oroslavlja Viktor Šimunić najavio je kako će, nakon njegova zahtjeva, postaviti dvije nadzorne kamere na cestu na kojoj se često događaju prometne nesreće.

"Meni je namjera bila da se prije svega sačuvaju ljudski životi. Potvrđuje se iz mjeseca u mjesec da je statistika mrtvih i teško ozlijeđenih neumoljiva", napisao je u objavi na Facebooku.

Krapinsko-zagorska policija objavila je izvještaj o sigurnosti u prometu za prvih devet mjeseci ove godine. U toj županiji u prvih devet mjeseci 2023. godine dogodilo se 508 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 1125 ljudi. Od ukupnog broja, 339 nesreća bilo je s materijalnom štetom, osam nesreća s poginulim osobama, 161 je s ozlijeđenim osobama, u tim nesrećama teško je ozlijeđeno 57 osoba, dok je lakše ozljede zadobilo 166 osoba.

"Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama jesu u pogreškama vozača, a to su nepropisno kretanje vozila kolnikom, uslijed neprilagođene i nepropisne brzine kretanja vozilom, nepoštivanja prednosti prolaska i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti", objavila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene