Zagrebački vatrogasci imali su 40 intervencija u nedjelju vezanih za sanaciju štete koju je izazvala obilna kiša u centru i u zapadnom dijelu grada.


Zbog jakog kišnog nevremena zagrebački su vatrogasci u nedjelju imali 25 intervencija vezanih za ispumpavanje vode iz objekata i još 15 intervencija uklanjanja srušenih stabala sa zagrebačkih prometnica. 

Vezani članci Obilna kiša poplavila je podrumske prostore bolnice u Klaićevoj - 9 Ravnatelj bolnice u Klaićevoj: "Poplavilo nam je sve podrumske prostorije, stradalo je jako puno zaštitne opreme, skupih lijekova..." Milan Bandić u Miramarskoj tijekom sanacije poplave Bandić o potopu: "Ovakva kiša se ne može predvidjeti, ja kišu, nažalost, ne mogu popiti. Očito smo se Bogu nešto zamjerili"

Najteže je bilo na području Črnomerca, Trešnjevke i samog središta grada, gdje je opet bila poplavljena Ilica. Ipak, posla je bilo mnogo manje nego u petak navečer, kada su intervenirali 370 puta. 

Nevrijeme je područje Zagreba zahvatilo oko 20 sati, a najviše problema stvarala je obilna kiša, jak vjetar, a ponegdje i tuča. 

Roić: Klaićeva poplavljena i sinoć, nema većih šteta

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić za Hinu je potvrdio da su podrum i kantina bolnice ponovo poplavili.

"Jučer kada je bio najveći pljusak, ponovo je u područje garderobe i kantine proplivala voda, međutim mi smo odmah reagirali i uključili vodene pumpe te nismo dopustili štete većih razmjera", kazao je Roić. Istaknuo je da je taj prostor poplavljen drugi put u tjedan dana zbog kišnog nevremena.

Roić je ustvrdio da u Klaićevoj nema većih šteta, osim što su zidovi, instalacije i podovi ponovno natopljeni, te je istaknuo da bolnica unatoč poplavama djeci neprekidno pruža zdravstvenu skrb.