Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 intervencija

Posljedice nevremena: Vatrogasci ispumpavali vodu i uklanjali srušena stabla, Klaićeva opet poplavljena

Zagrebački vatrogasci imali su 40 intervencija u nedjelju vezanih za sanaciju štete koju je izazvala obilna kiša u centru i u zapadnom dijelu grada.

Zbog jakog kišnog nevremena zagrebački su vatrogasci u nedjelju imali 25 intervencija vezanih za ispumpavanje vode iz objekata i još 15 intervencija uklanjanja srušenih stabala sa zagrebačkih prometnica. 

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Prometna nesreća na križanju Šubićeve i Zvonimirove Očevid u tijeku Sudar moćne električne jurilice u centru Zagreba: Jedna osoba prevezena na Traumatologiju

Najteže je bilo na području Črnomerca, Trešnjevke i samog središta grada, gdje je opet bila poplavljena Ilica. Ipak, posla je bilo mnogo manje nego u petak navečer, kada su intervenirali 370 puta. 

Nevrijeme je područje Zagreba zahvatilo oko 20 sati, a najviše problema stvarala je obilna kiša, jak vjetar, a ponegdje i tuča. 

Roić: Klaićeva poplavljena i sinoć, nema većih šteta

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić za Hinu je potvrdio da su podrum i kantina bolnice ponovo poplavili.

"Jučer kada je bio najveći pljusak, ponovo je u područje garderobe i kantine proplivala voda, međutim mi smo odmah reagirali i uključili vodene pumpe te nismo dopustili štete većih razmjera", kazao je Roić. Istaknuo je da je taj prostor poplavljen drugi put u tjedan dana zbog kišnog nevremena.

Roić je ustvrdio da u Klaićevoj nema većih šteta, osim što su zidovi, instalacije i podovi ponovno natopljeni, te je istaknuo da bolnica unatoč poplavama djeci neprekidno pruža zdravstvenu skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene