Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Hrvatskoj

FOTO Kad zima pokaže zube: Snijeg, kiša i vjetar stvorili brojne probleme - mnogi ostali bez struje, stabla se rušila na automobile...

Snijeg u Gorskom kotaru
Snijeg u Gorskom kotaru Damir Skomrlj / CROPIX
Aktualno Galerija Snijeg u Zagrebu - 7 Snijeg u Zagrebu - 7 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Snijeg u Zagrebu - 8 Snijeg u Zagrebu - 8 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Snijeg u Zagrebu - 15 Snijeg u Zagrebu - 15 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX Snijeg u Ogulinu Snijeg u Ogulinu Foto: Robert Fajt / CROPIX +5 Snijeg u Ogulinu Galerija 1/10 >>
Županijski centri 112 zaprimili su tijekom noći sa subote na nedjelju više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na kontinentalnom području, izvijestilo je u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite.

Olujni i orkanski udari bure na širem riječkom području tijekom nedjeljnog jutra i ranog poslijepodneva uzrokovali su rušenje stabala i grana te oštećenja automobila, kao i manja oštećenja krovova.

Bura ruši stabla i grane na širem području Rijeke

Prema informacijama vatrogasaca, interveniralo se desetak puta, uglavnom zbog osiguranja krovova i limenih površina. Na Trsatu se srušilo stablo i oštetilo automobil te se prepriječilo preko ceste, pa su stablo morali ukloniti vatrogasci. I na području kompleksa Benčić je dio ograde s gradilišta bura nanijela na parkirani automobil, javljaju lokalni portali.

Najjači udar bure u nedjelju na ovom području zabilježen ja na Krčkom mostu i to 168 kilometara na sat, doznaje se od meteorološke stanice Rijeka.

Bura izaziva probleme u prometu na kvarnerskom području i zaleđu Rijeke. Tako je samo za osobna vozila otvorena autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između Škurinja i Orehovice te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Krčki most.

U prekidu su trajektne linije od Brstove do Porozine na Cresu te Lopara na Rabu i Valbiske na Krku. Ne prometuju ni katamarani između Novalje i Rijeke te Malog Lošinja i Rijeke.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Prijave su se najviše odnosile na grane i stabla koja su pala na prometnice, pritom oštetivši električne i telekomunikacijske kablove.

Nadležne su službe na terenu i otklanjaju posljedice nevremena.

Došlo je do više kvarova na niskom i srednjem naponu na području Elektre Velike Gorice, koje je Elektra otklonila oko 4:20 te su svi potrošači dobili električnu energiju.

Više dojava o ispadima električne energije bilo je i na području Samobora, Zaprešića i Brezovice.

Svi su kvarovi otklonjeni, a jedino je područje bez električne energije Samobor - Grdanjci, pri čemu Elektra Samobor radi na otklanjanju kvara.

Pročitajte i ovo Snijeg u Varaždinu - 2 hladna fronta FOTO Crveni alarm: Snijeg zabijelio Hrvatsku, padat će i dalje, na obali jaka i olujna bura

Sisačko-moslavačka županija

Oko 1000 potrošača ostalo je bez električne energije na širem području Dvora u noći sa subote na nedjelju oko 2:40.

Brodsko-posavska županija

Zaprimljeno više dojava o stablima koja su zbog snježnih oborina pala na kolnik u Marulićevoj i Gundulićevoj ulici te Brlićevu putu i u mjestu Jakačina mala. Stabla su uklonili komunalno poduzeće i JVP Slavonski Brod.

Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.

Požeško-slavonska županija

Vatrogasci su imali više intervencija uklanjanja 15-ak stabala, koja su zbog težine snijega pala na prometnice na području Požege te po jednu intervenciju na području općine Brestovac i općine Velika.

Zbog kvara na 10 kV dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Kostajnici - 2 Olujni vjetar Više ozlijeđenih u neveremenu, žena iz Zagreba teško. Trut potvrdio: Jedna osoba izgubila je život

Osječko-baranjska županija

Zaprimljeno je više dojava o stablima koja su pala na kolnik i parkirna mjesta, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežano je prometovanje.

Osječki i valpovački vatrogasci imali su po četiri intervencije, DVD Đakovo dvije i JVP-a Našice jednu intervenciju uklanjanja stabala s prometnica. Uklonjeno je i jedno stablo s dva auta.

Zabilježeno je više kvarova na niskom naponu, a bez električne energije bio je dio potrošača na širem području Županije. Na teren su izašle ekipe HEP-a.

​Zbog kvara na dalekovodu bez električne energije su 15 mjesta na području Našica, 22 mjesta kod Đakova i tri mjesta u Baranji.

Hrvatske šume uklonile su 20 stabala koja su prijetila pasti na cestu Gašinci - Selci Đakovački, DVD Gašinci uklonio je devet stabala s ceste.

Karlovačka županija

U noći sa subote na nedjelju oko 1:30 ostalo je bez električne energije zbog snježnih padalina oko 5050 korisnika na širem području županije - Ozalj, Duga Resa, Vojnić i Slunj

HEP Karlovac najavio je početak otklanjanja kvarova za nedjelju ujutro.

Na karlovačkom području palo je 14 centimetara snijega, ekipe Zimske službe snijeg s cesta i nogostupa uklanjaju po prioritetima, a problema u prometu nema, priopćio je u nedjelju popodne stožer Zimske službe Grada Karlovca.

Priopćenjem se naglašava da su za gradilišta, a kojih je sada u Karlovcu puno, nadležni izvođači radova.

Ekipe koje je angažirala gradska Zimska služba uklonile su ili uklanjaju snijeg s prometnica te se za uklanjanja opasnosti od poledica posipava 600 kilometara cesta i 130 kilometara nogostupa.

Tijekom noći i jutra sve redovne ekipe su bile na terenu te su angažirana i dodatna dežurstva za zimsko održavanje.

Vukovarsko - srijemska županija

Vukovarski vatrogasci uklonili su stabla s kolnika koje je palo na tri mjesta, a u naseljima Ivankovo i Sotin djelomično nema struje. Kvarovi se otklanjaju.

Virovitičko - podravska županija

Do 8:30 bez električne energije bila su naselja Brezovica, Detkovac D. Bukovica, G. Viljevo, dio grada Virovitice i Milanovac.

HEP Virovitica i JVP Virovitica uklonili su jedno stabla s prometnice i vodova električne energije.

Drvo na državnoj cesti između Slatine i Čeralija uklanjaju Hrvatske ceste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene