Posla ima, ali nedostaje poštara. Hrvatske pošte u većini hrvatskih županija u potrazi su za radnicima. No, oni koji su im ostali vjerni tvrde da su plaće male, a posla je previše.

Galerija


S kacigom i bez nje, nema tko u okolici Karlovca ne zna Ivicu. Jedini je poštar koji obiđe više od 1500 sumještana u nekoliko naselja. A sada je ostao i bez pomoći.

Vezani članci PR Paket 24 – Povezujemo vas! Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Opljačkana pošta u Sesvetskom Kraljevcu

"Četiri, pet poštara bilo je na bolovanju. Ja nisam mogao pokriti sve lokacije", rekao je poštar Ivica Hrvojević. "Nemamo beneficije nikakve. Mučimo se po kiši, snijegu i zimi", dodao je.

Zbog takvih uvjeta mnogi više ne žele raditi te odlaze u inozemstvo. Kronično je u većini hrvatskih županija, u kojima je poslodavac u potrazi za novim radnicima.

"Nama nedostaje radne snage, potrebni su nam poštari. Pozivamo sve koji su zainteresirani za stabilan posao, puno radno vrijeme, urednu plaću i sve beneficije propisane kolektivnim ugovorom", rekla je Jo Kepen iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Traže da su komunikativni, da imaju nižu ili srednju stručnu spremu, ali i da znaju voziti motor do 50 kubika.

"Radi se ujutro, vikende si slobodan, dobro je okruženje, upoznaš jako puno novih ljudi", rekao je poštar Marko Lukač.

Posla je napretek. A na burzi je trenutno 41 nezaposleni poštar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.