Posla ima, ali nedostaje poštara. Hrvatske pošte u većini hrvatskih županija u potrazi su za radnicima. No, oni koji su im ostali vjerni tvrde da su plaće male, a posla je previše.

Galerija


S kacigom i bez nje, nema tko u okolici Karlovca ne zna Ivicu. Jedini je poštar koji obiđe više od 1500 sumještana u nekoliko naselja. A sada je ostao i bez pomoći.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL) Maskirani razbojnik uz prijetnju pištoljem opljačkao poštu na Braču pa pobjegao Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Loša vijest za građane i tvrtke: Pošta podigla cijene usluga, doznajte koliko ćete im sada morati plaćati

"Četiri, pet poštara bilo je na bolovanju. Ja nisam mogao pokriti sve lokacije", rekao je poštar Ivica Hrvojević. "Nemamo beneficije nikakve. Mučimo se po kiši, snijegu i zimi", dodao je.

Zbog takvih uvjeta mnogi više ne žele raditi te odlaze u inozemstvo. Kronično je u većini hrvatskih županija, u kojima je poslodavac u potrazi za novim radnicima.

"Nama nedostaje radne snage, potrebni su nam poštari. Pozivamo sve koji su zainteresirani za stabilan posao, puno radno vrijeme, urednu plaću i sve beneficije propisane kolektivnim ugovorom", rekla je Jo Kepen iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Traže da su komunikativni, da imaju nižu ili srednju stručnu spremu, ali i da znaju voziti motor do 50 kubika.

"Radi se ujutro, vikende si slobodan, dobro je okruženje, upoznaš jako puno novih ljudi", rekao je poštar Marko Lukač.

Posla je napretek. A na burzi je trenutno 41 nezaposleni poštar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.