Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJTE ZAŠTO

Posla ima, a radnika niotkuda: Bez njih sve bi moglo stati, ali nitko ne želi u poštare

Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Poštar Poštar Foto: DNEVNIK.hr +0 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Posla ima, ali nedostaje poštara. Hrvatske pošte u većini hrvatskih županija u potrazi su za radnicima. No, oni koji su im ostali vjerni tvrde da su plaće male, a posla je previše.

S kacigom i bez nje, nema tko u okolici Karlovca ne zna Ivicu. Jedini je poštar koji obiđe više od 1500 sumještana u nekoliko naselja. A sada je ostao i bez pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državna služba Hrvatska pošta zapošljava: Traže više od stotinu poštara ili poštarica, pogledajte uvjete i kolika je prosječna plaća poštara dostavljača Ilustracij Prijetio oružujem Pronašli razbojnika, ali i novac: Opljačkao banku, policija ga brzo uhitila

"Četiri, pet poštara bilo je na bolovanju. Ja nisam mogao pokriti sve lokacije", rekao je poštar Ivica Hrvojević. "Nemamo beneficije nikakve. Mučimo se po kiši, snijegu i zimi", dodao je.

Zbog takvih uvjeta mnogi više ne žele raditi te odlaze u inozemstvo. Kronično je u većini hrvatskih županija, u kojima je poslodavac u potrazi za novim radnicima.

"Nama nedostaje radne snage, potrebni su nam poštari. Pozivamo sve koji su zainteresirani za stabilan posao, puno radno vrijeme, urednu plaću i sve beneficije propisane kolektivnim ugovorom", rekla je Jo Kepen iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Traže da su komunikativni, da imaju nižu ili srednju stručnu spremu, ali i da znaju voziti motor do 50 kubika.

"Radi se ujutro, vikende si slobodan, dobro je okruženje, upoznaš jako puno novih ljudi", rekao je poštar Marko Lukač.

Posla je napretek. A na burzi je trenutno 41 nezaposleni poštar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene