Posla ima, ali nedostaje poštara. Hrvatske pošte u većini hrvatskih županija u potrazi su za radnicima. No, oni koji su im ostali vjerni tvrde da su plaće male, a posla je previše.

Galerija Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Nitko neće u poštare (Foto: Dnevnik.hr) - 4

S kacigom i bez nje, nema tko u okolici Karlovca ne zna Ivicu. Jedini je poštar koji obiđe više od 1500 sumještana u nekoliko naselja. A sada je ostao i bez pomoći.

Vezani članci Hrvatska pošta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Što napraviti kada vam na adresu stigne oštećen paket? Pošta će vam nadoknaditi štetu, ali imaju jedan uvjet Slika nije dostupna "Ne gine mu nagrada za radnika mjeseca!": Snimka poštara koji baca pakete u kombi razbjesnila javnost

"Četiri, pet poštara bilo je na bolovanju. Ja nisam mogao pokriti sve lokacije", rekao je poštar Ivica Hrvojević. "Nemamo beneficije nikakve. Mučimo se po kiši, snijegu i zimi", dodao je.

Zbog takvih uvjeta mnogi više ne žele raditi te odlaze u inozemstvo. Kronično je u većini hrvatskih županija, u kojima je poslodavac u potrazi za novim radnicima.

"Nama nedostaje radne snage, potrebni su nam poštari. Pozivamo sve koji su zainteresirani za stabilan posao, puno radno vrijeme, urednu plaću i sve beneficije propisane kolektivnim ugovorom", rekla je Jo Kepen iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Traže da su komunikativni, da imaju nižu ili srednju stručnu spremu, ali i da znaju voziti motor do 50 kubika.

"Radi se ujutro, vikende si slobodan, dobro je okruženje, upoznaš jako puno novih ljudi", rekao je poštar Marko Lukač.

Posla je napretek. A na burzi je trenutno 41 nezaposleni poštar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju