Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor osvrnula se na najavljeno poskupljenje plina.


Ona je potvrdila da je dodatkom ugovoru o plinskom poslovanju Ini i njezinoj tvrtki Prirodnom plinu omogućeno poskupljenje plina. No, Kosor je naglasila kako bi, da vlada nije pregovarala o dodatku ugovoru, cijena plina bila i znatno viša. 'Da se nismo odlučili na dodatne pregovore, sigurno bi cijena plina bila i znatno viša', kazala je Kosor nakon sinoćnje dodjele internetskih priznanja u hotelu Regent Esplanade. Premijerka tumači da će građani poskupljenjem plina plaćati i činjenicu da građani još ne plaćaju pravu cijenu plina. Dodatak ugovoru o plinskom poslovanju smatra dobrom viješću, a ponovila je da bi preuzimanje plinskog poslovanja u ovom trenutku stvorilo dvije milijarde kuna gubitka u 2010.

Vezani članci Slika nije dostupna Taktički potez MOL-a ili prodaja Ine kupcu s istoka? Slika nije dostupna Pregovori pri kraju: Poskupljenje plina izvjesno

>> Dogovor Ine i MOL-a, od 1. siječnja plin ide gore!

Pregovori dugi, teški i naporni

'No od toga nismo posve odustali, jer smatramo da će ta odluka u konačnici biti dobra i da jest dobra za Hrvatsku', rekla je Kosor. 'Pregovarali smo vrlo teško, dugo i naporno i mislim da smo se uspjeli dogovoriti o onom što je u ovom trenutku jedino moguće', kazala je Kosor, istaknuvši da je vlada ugovorila obvezu interventnog uvoza plina bude li otežana opskrba te da će Ina do kraja godine u državnu blagajnu vratiti više od milijardu kuna. To će, naglašava, pomoći stabilizaciji HAC-a i HC-a. (Hina)