Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Starija i od Hajduka"

Baka Anđa proslavila 108. rođendan! Sin Vlade otkrio nam je koji je njezin "recept" za dug život

108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija 108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr 108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 108. rođendan bake Anđe Perić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Jedna od najstarijih Hrvatica - Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja slavi 108. Rođendan. "Superbaka" je starija i od Hajduka - šale se njezini najbliži.

Baka Anđa Perić iz sela Kotlenice slavi veliki 108. rođendan. ''Grijeh je reći, opet se osjećam koje moje godine, starim pa promislim, pa kažem Bogu hvala kad si mi dao i ovakvu i još pamet pa da razumijem sve'', kaže Anđa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Rodila je petero djece. Preživjela tri rata: ''U ratu nije moglo nikome biti dobro. Svatko je od nas patio''.

Na pitanje kako doživjeti te godine, odgovara: ''Kažem da bih željela živjeti u redu, i svakome biti pristojna, a ono opet kako Bog dade. Ne može sve biti kako bih ja htjela''.

Sin Vlade otkriva više: ''Radila je mnogo. Jela je domaću hranu. Najviše voli meso i vino. Nikad nemoj nositi ručak bez mesa, boca je vina boca vode''.

''Jednom je imala upalu pluća i tada je prvi put popila tabletu. Za drugo stvarno ne znam. Starija je od Hajduka, a Hajduk živi vječno'', rekle su njezine unuke Gordana i Dijana.

Uz obitelj kažu sve je lakše. ''Tajna života je ono što danas tako malo imamo, a to je radovati se ljudima, obitelji'', kaže unuka.

''Zna onako blagosloviti druge ljude po dvije, tri minute'', kaže praunuk Luka. Bako Anđo, nek' vam je sretno!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene