Jedna od najstarijih Hrvatica - Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja slavi 108. Rođendan. "Superbaka" je starija i od Hajduka - šale se njezini najbliži.

Galerija


Baka Anđa Perić iz sela Kotlenice slavi veliki 108. rođendan. ''Grijeh je reći, opet se osjećam koje moje godine, starim pa promislim, pa kažem Bogu hvala kad si mi dao i ovakvu i još pamet pa da razumijem sve'', kaže Anđa.

Vezani članci Milan Kujundžić (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) Kujundžić u Splitu obećao izgradnju nove bolnice: "Dogodio se povijesni trenutak" Stipe i Ryan Marie Miočić (Foto: Instagram) Supruga čestitala Stipi Miočiću rođendan emotivnom objavom zbog koje ćete vaditi maramice

Rodila je petero djece. Preživjela tri rata: ''U ratu nije moglo nikome biti dobro. Svatko je od nas patio''.

Na pitanje kako doživjeti te godine, odgovara: ''Kažem da bih željela živjeti u redu, i svakome biti pristojna, a ono opet kako Bog dade. Ne može sve biti kako bih ja htjela''.

Sin Vlade otkriva više: ''Radila je mnogo. Jela je domaću hranu. Najviše voli meso i vino. Nikad nemoj nositi ručak bez mesa, boca je vina boca vode''.

''Jednom je imala upalu pluća i tada je prvi put popila tabletu. Za drugo stvarno ne znam. Starija je od Hajduka, a Hajduk živi vječno'', rekle su njezine unuke Gordana i Dijana.

Uz obitelj kažu sve je lakše. ''Tajna života je ono što danas tako malo imamo, a to je radovati se ljudima, obitelji'', kaže unuka.

''Zna onako blagosloviti druge ljude po dvije, tri minute'', kaže praunuk Luka. Bako Anđo, nek' vam je sretno!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr