Zagrebačka Arena spremna za Kongres EPP-a (Foto: Dnevnik.hr)
Zagrebačka Arena spremna za Kongres EPP-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto:DNEVNIK.hr

Zbog Kongresa Europske pučke stranke policija je upozorila na "kratkotrajne prekide u centru Grada i na prilaznim pravcima zračnoj luci".


U srijedu već u 9 sati počinje Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu. 

Vezani članci Donald Tusk (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Na kongresu EPP-a izabrali novo vodstvo: Donald Tusk predsjednik je europskih pučana Donald Tusk (Foto: AFP) Najpoznatiji poljski političar u Zagrebu postaje novi predsjednik europskih pučana

Zbog dolaska gostiju, među kojima su i brojni državnici, policija je upozorila na "kratkotrajne prekide u centru Grada i prilaznim pravcima zračnoj luci". 

"Građane grada Zagreba ovom prilikom pozivamo na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima na ulicama grada Zagreba s obzirom na očekivane manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci Franjo Tuđman", rekli su u policiji. 

"Od danas (utorak) 19. studenoga, kao i iduća dva dana (srijeda i četvrtak) odnosno do 21. studenoga 2019. godine, u vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu protekao u najboljem redu", dodali su. 

Više od 2000 sudionika očekuje se na 26. kongresu pučana. To je prvi kongres u Hrvatskoj, najmlađoj članici EU-a, koja će u prvoj polovini 2020. prvi put predsjedati Unijom i priprema se za ulazak u šengensku zonu i uvođenje eura.

Na skup stiže više šefova država i vlada, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i najviše europske dužnosnike iz redova EPP-a te odlazećeg predsjednika Jean-Claudea Junckera i novu predsjednicu EK-a Ursulu von der Layen.