U Zagrebu se u utorak održava norijada, zbog čega je neke lokacije najbolje izbjegavati, a i promet će trasom kojom bude prolazila rijeka maturanata biti zatvoren ili ograničen.

Galerija


Okupljanje oko 6000 maturanata počinje na Trgu bana Josipa Jelačića već od 10 sati, a povorka kreće od 12 sati prema parku Bundek, gdje se program nastavlja do 21 sat.

Vezani članci Pelješki most - 2 Dva dana dijeli nas od spajanja Pelješkog mosta, a punom se parom radi i na drugim velikim prometnim projektima u Hrvatskoj Slavlje maturanata Rijeka Maturanti diljem zemlje slave kraj škole unatoč preporukama, u jednoj županiji ipak su im organizirali tradicionalnu povorku

Kretanje velike povorke gradskim ulicama predviđeno je od 12 do 13 sati sljedećom trasom:

Trg bana Jelačića – Praška – Zrinjevac – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Ulica Damira Tomljanovića Gavrana – ulazak u park Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.

Tramvajski će promet od oko 11:30 do oko 12:30 biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni će promet s terminala Pothodnik, od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija, biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju i dalje redovnom trasom.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu istok – zapad su:

Slavonska avenija - Zagrebačka avenija
Avenija Dubrovnik.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u pravcu sjever – jug su:

Držićeva avenija – Šubićeva ulica
Jadranski most – Savska cesta
Jadranski most – Selska cesta

Građanima, putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kretati velika kolona pješaka.