Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjer ostalima

Posavec: 'Nije bitno kojeg si političkog predznaka već kako radiš svoj dužnosnički posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurski župan i predsjednik županijske organizacije HNS-a Matija Posavec poručio je da nakon prošlotjednog izlaska iz stranke njegove zamjenice Sandre Herman ne očekuje daljnja napuštanja stranačke organizacije.

Pedsjednik županijske organizacije HNS-a i međimurski župan Matija Posavec poručio je da nakon prošlotjednog izlaska iz stranke njegove zamjenice i bivše potpredsjednice međimurskog HNS-a Sandre Herman ne očekuje daljnja napuštanja iz HNS-a.

Pročitajte i ovo Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica Slika nije dostupna Crobarometar Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, raste pesimizam

Radimir Čačić okuplja bivše HNS-ovce i kreće u akciju

'Iz međimurskog HNS-a, osim Sandre Herman, nema novih izlazaka, a vjerujem da će tako i ostati', istaknuo je Posavec na konferenciji za novinare u Čakovcu. Izrazio je uvjerenje da će Herman kao dožupanica nastaviti odgovorno raditi svoj posao na dobrobit svih građana Međimurja.

Ustvrdio je kako njezinom odlukom o izlasku iz HNS-a nije razočaran jer ju je i očekivao. Dodao je kako je bez obzira na tu odluku s njom ostao u dobrim odnosima te da joj neće oduzeti ovlasti, kao što je, nakon njezina isključenja iz HNS-a, slučaj s Natalijom Martinčević, dogradonačelnicom Varaždina. No, naglasio je, ako se njezin rad i politika promijene i on će promijeniti svoj odnos prema Herman.

Upitan hoće li tražiti njezinu ostavku Posavec je odgovorio kako su Herman izravno izabrali građani te da ona sama mora odlučiti je li moralno i dalje obnašati dužnost zamjenice župana. 'Želimo biti regija primjer, u kojoj nije bitno kojeg si političkog predznaka već kako radiš svoj dužnosnički posao', rekao je.

Pusić i Mrak Taritaš: Koalicija je stabilna, HNS ipak ne traži novi rebalans

Posavec je kazao kako svakodnevno komunicira s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić te istaknuo kako nitko u međimurskom HNS-u, dok god je on predsjednik, neće biti kažnjen zbog onoga što govori. 'Ne dopuštam da Zagreb određuje kako će se odnositi prema članovima međimurskog HNS-a', poručio je.

Napominjući kako je međimurski HNS i u prošlosti imao zvučnih odlazaka, poput Dragutina Lesara, koji danas vodi Hrvatske laburiste, ili bivšeg župana Josipa Posavca, naglasio je kako je stranka u toj županiji nakon toga bila još jača. To, dodao je, potvrđuje i činjenica da i danas ima svoga župana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene