Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivanja Kosor i Milanovića

Poruka Josipoviću: 'Može biti vruće srce, ali glava mora biti hladna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor, u prvoj godini mandata predsjednika Ive Josipovića, uputila je znakovitu poruku.

Premijerka se nada, kaže, kako će u izbornoj godini šef države ostati nepristran.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak"

>> Na kraju prve godine mandata: Ivomanija!

'Može biti vruće srce, ali glava mora biti hladna u svakom trenutku i ja zaista očekujem da se ni u jednoj gesti ni u jednoj izjavi neće ni na koji način moći vidjeti za koga će u konačnici predsjednik glasati', rekla je premijerka.

Kosor: Trebali smo vrijeme da se uhodamo

Prve dane predsjednikova mandata suradnja s premijerkom nije išla glatko. 'Mi smo ipak trebali neko vrijeme da se uhodamo, uigramo, da se prepoznamo pa i ako hoćete da se stekne to neko osobno povjerenje do kraja. Ja mislim da je to ljudski, da je to normalno. I evo ja sam zadovoljna tom suradnjom ona je prijateljska i otvorena', rekla je Kosor.

On radi odličan posao, tvrdi šef SDP-a, odigrao je, kaže, važnu ulogu u regiji. 'U tih godinu dana je pokazao određenu zrelost, stabilnost, odlučnost zbog koje su ga mnogi prozivali, a sada su vidjeli da su bili u krivu', rekao je Zoran Milanović.

'Nije bilo nijednog većeg problema'

Josipovićev govor održan pred BIH skupštinom u kojem je osudio hrvatsku politiku devedesetih posebno je naljutio premijerku. Razilaze se i oko registra branitelja, on bi objavu ona ne. Predsjednik vječno kritizira Vladu i kada je u pitanju tempo provođenja gospodarskih mjera.

'Nije bilo nijednog većeg problema, naravno, uvijek postoje i to je dobro da postoje neka različita mišljenja međutim mi smo ipak prema van išli zajedno i ja smatram da je to dobro', rekla je Kosor. A od SDP-a koji ga je afirmirao, morao se udaljiti. No stavovi su ostali isti.

Josipović će se u izbornoj godini morati udaljiti i od jednih i od drugih

'Mislim da su te vrijednosti moderne, ljudske bliske najvećem broju ljudi vrijednosti na kojim počiva i SDP', rekao je Milanović. U izbornoj godini morat će se udaljiti i od jednih i od drugih. 'U izbornoj godini kao i svaki predsjednik prema hrvatskom Ustavu biti će nepristran', dodao je Milanović. No, njegova će pomoć dobro doći, tvrdi premijerka, uoči referenduma oko ulaska u Europsku uniju. U 2011. od njega se puno očekuje.

'U ostvarenju investicija očekujem da će to predsjednik poduprijeti isto kao i borbu protiv korupcije', rekla je premijerka. 'Da kao što je radio i do sada zastupa Hrvatske interese mislim da je to radio dobro', zaključio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene