Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija u Zagrebu

Štandovi dobrote na tržnicama: "Nahranimo one kojima je teže nego nama i bar nakratko im vratimo dostojanstvo"

Štand dobrote (Foto: PR)
Štand dobrote (Foto: PR) Foto: PR
Na četiri veće zagrebačke tržnice danas će biti postavljeni "štandovi dobrote".

Na zagrebačim tržnicama od podneva će biti postavljeni "štandovi dobrote" na koje će prodavači po završetku rada tržnice izdvojiti višak svojih proizvoda.

Pročitajte i ovo Uskršnja kupovina - 4 Bliži se najskuplji Uskrs Uoči blagdana prijeti veliki udar na novčanike: "Bila sam sad u mesnicama, cijene su otišle u nebo!" Slika nije dostupna OD KOGA I ŠTO GRAĐANI KUPUJU? Državni inspektorat "češlja" tržnice: U tjedan dana otkrili više od 150 povreda propisa

Svatko tko je u potrebi moći će uzeti sa štanda sve što mu je potrebno. Humanitarnu akciju organizira Portal dobrote, a na štandovima će volontirati umirovljenici Sindikata umirovljenika.

Štandovi će biti postavljeni na četiri tržnice u Zagrebu: Dolac, Kvatrić, Trešnjevka i Utrine.

Hrana koja ostane bit će proslijeđena pučkoj kuhinji Sestara milosrdnica.

"Živimo u zemlji u kojoj se godišnje baci čak 400.000 tona hrane, a više od 800.000 ljudi živi ispod granice siromaštva, dok 20.000 djece gladuje. Zašto ne bismo pomogli onima kojima je teže nego nama, nahranili ih te im barem nakratko vratili dostojanstvo", poručili su organizatori.

Aktualno "Komemoracija u Bleiburgu treba biti u skladu s austrijskim zakonima, a izjava Brune Esih nije vrijedna komentara" +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska "Komemoracija u Bleiburgu treba biti u skladu s austrijskim zakonima, a izjava Brune Esih nije vrijedna komentara" 1/1 >>

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene