Štand dobrote (Foto: PR)
Štand dobrote (Foto: PR)

Danas će na većim zagrebačkim tržnicama biti postavljeni štandovi dobrote.


Oko 10 sati prva grupa volontera krenula je prema zagrebačim tržnicama na kojima će tijekom dana biti postavljeni "štandovi dobrote" na koje će prodavači po završetku rada tržnice staviti višak svojih proizvoda, koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na boku, vatrogasci izvlačili jednu osobu iz vozila Slika nije dostupna 'Katedrala klope': Otkrivamo kako je doista raditi na najpoznatijoj hrvatskoj tržnici

Štandovi će biti postavljeni na tržnicama Dolac, Britanac, Trešnjevka, Utrina, Jarun i Kvatrić, a na svakom će biti i natpis "Imaš hrane viška – ostavi, treba ti hrana – uzmi".

Štadovi dobrote dio su humanitarnog projekta "Nahranimo Hrvatsku" u čijoj organizaciji sudjeluje humanitarna udruga Portal dobrote.

"Živimo u zemlji u kojoj se godišnje baci čak 400.000 tona hrane, a više od 800.000 ljudi živi ispod granice siromaštva, dok 20.000 djece gladuje. Zašto ne bismo pomogli onima kojima je teže nego nama, nahranili ih te im barem nakratko vratili dostojanstvo", poručili su organizatori, koji pozivaju sve da budu dio ove humane priče.