Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se aktivirala

Porsche odvezao na servis pa mu u podvozju našli autobombu: Policija prijavila dvojicu napadača koji su je postavili

Bomba podmetnuta pod automobil - ilustracija - 3
Bomba podmetnuta pod automobil - ilustracija - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bomba podmetnuta pod automobil - ilustracija - 3 Galerija 1/1 >>
Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su postavili eksplozivnu napravu u Porsche 43-godišnjaka u namjeri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u autoservisu.

Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka, započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu. Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektrodetonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili autobombu u prednji dio Porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati autobombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu autobombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga niti taj put nije aktivirala.

Budući da je 43-godišnjak tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru pa je pomoć potražio u autoservisu, gdje su serviseri uočili podmetnutu autobombu i o tome obavijestili policiju koja je deaktivirala eksplozivnu napravu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu policija je uhitila i kazneno prijavila 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvijek traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene