Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su postavili eksplozivnu napravu u Porsche 43-godišnjaka u namjeri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u autoservisu.

Galerija


Policija je precizirala da su osumnjičenici tijekom ožujka, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim supočiniteljem, u namjeri da ubiju 43-godišnjaka, započeli s pribavljanjem dijelova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu. Nakon sastavljanja eksplozivne naprave posložene od mobitela, elektrodetonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u travnju postavili autobombu u prednji dio Porschea, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

Vezani članci Prometna policija, ilustracija Pripreme za otvaranje terasa kafića? Napuhao 3,80 promila pa lakše ozlijedio putnicu Policija, ilustracija Policija traga za direktoricom zagrebačke tvrtke: Primila predujam za neisporučenu robu pa - nestala

U policiji kažu da su osumnjičenici, prateći kretanje automobila, pokušavali aktivirati autobombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njezine aktivacije.

Kako nisu uspjeli u prvotnoj namjeri, osumnjičenici su mjesec dana kasnije sastavili novu autobombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga niti taj put nije aktivirala.

Budući da je 43-godišnjak tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru pa je pomoć potražio u autoservisu, gdje su serviseri uočili podmetnutu autobombu i o tome obavijestili policiju koja je deaktivirala eksplozivnu napravu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu policija je uhitila i kazneno prijavila 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvijek traga.