Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riječki dogradonačelnik

Poropat podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji riječki dogradonačelnik Đani Poropat (HNS) podnio je danas ostavku na tu dužnost, potvrdila je predsjednica riječkoga Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac.

Nakon službenog podnošenja ostavke o njezinu prihvaćanju će odlučivati Gradsko vijeće na sjednici 29. siječnja, kad će se odlučivati i o imenovanju za dogradonačelnika Miroslava Matešića iz iste političke stranke. Riječka podružnica HNS-a na sinoćnjoj je sjednici odlučila da Matešić bude Poropatov nasljednik na mjestu dogradonačelnika do sljedećih lokalnih izbora, ali i HNS-ov kandidat za dogradonačelnika. Matešić je ujedno imenovan novim predsjednikom riječke podružnice HNS-a umjesto Poropata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klizište ispod cijelog sela 'Gledam kako propada ono što smo žena, djeca i ja napravili' Slika nije dostupna Dovođenje u opasnost Napad na Kosa policija ne tretira kao pokušaj ubojstva

Ta politička stranka nastavit će nakon tih odluka pregovore o koaliranju sa skupinom stranaka koje su već uspostavile predizbornu suradnju na riječkom području - SDP, IDS, HSU, HSS, HSLS, ARS i SDA. Đani Poropat je nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvorske kazne uvjetno, s dvogodišnjim rokom kušnje. Po obrazloženju presude Poropat, koji je 1997. bio direktor tvrtke Adria rent a car, u nakani da pribavi nepripadnu dobit za tu tvrtku, lažno je prikazao porez i kao odgovorna osoba nije ispunio obvezu prema državnom proračunu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene