Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posao je teško naći, a kako ga zadržati kad je u kući još i malo dijete. Najnoviji prijedlog zakona kaže da će se porodiljni dopust moći uzimati na rate i to sve do osme godine djetetova života.


Mamu Vilmu i maloga Roka dočekao je pred splitskim rodilištem tata Brane. 

Vezani članci Ella Dvornik (Foto: Instagram) Ella Dvornik saznala spol djeteta koje nosi: "Nisam mogla dočekati, to je moj najdraži dio" Ella Dvornik (Foto: Instagram) Ella pokazala goli trudnički trbuh: "Za mjesec dana ću izgledati kao da sam spremna za porod"

I danas su sretne obitelji dočekivale bebe pred rodilištem. No koliko će biti kod kuće uz djecu o tome će odlučivati država.

Mama prvo treba biti te sreće da ima radno mjesto. Dalje, porodiljni dopust je sada 12 mjeseci. Najnoviji prijedlog zakona je da prvih 6 mjeseci majka bude uz dijete, dok drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta majka može iskoristiti ili odmah ili u narednim godinama, kada poželi, po mjesec ili dva. Tu mogućnost može koristiti do osme godine djetetova života. 

Splićani su danas nalet vrućina dočekivali uz more pa su mnogi mališani s mamama prvi put ove godine umočili nožice u more i pijesak Bačvica. No, ni opuštanje na plaži ne briše brige o djeci. I očevi bi rado koristili ovu opciju. 

Ipak, teško je odustati od toga da se uz dijete bude cijelu prvu godinu dana njegova života.

Fleksibilni roditeljski dopust trebao bi se početi primjenjivati od siječnja iduće godine.