Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri i pol godine nakon objave liste srama projekta koji je pokrenuo bivši ministar financija Slavko Linić broj poreznih dužnika smanjio se tek za deset tisuća pravnih i fizičkih osoba.


Po posljednjim podacima do veljače, na popisu dužnika je oko 80 tisuća građana i pravih osoba koje nisu platile porez državi. Na listi srama između ostalog našlo se i Ministarstvo prosvjete i sporta koje državi duguje više od 21,5 milijuna kuna.

Vezani članci Blokada im nije smetala (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pitanje koje bode u oči: Kako su bogati dužnici uz blokirane račune nastavili održavati svoj životni stil? Kad će u primjenu novi ovršni zakon? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 "Nisam ni znala da sam dužna": Izmjene Ovršnog zakona opet izazivaju prijepore

"Općenito govoreći mislim da ne bi trebalo dugovati, niti jedna državana institucija nebi trebala dugovati porez, to je moj osobni stav", ističe prof.dr.sc. Srećko Tomas, Pomoćnik ministra MZOS.

"Država vrši pravno nasilje i kroz neselektivnu primjenu zakona i ovdje se u ovom slučaju vidi što važi za neke druge tvrtke i državne institucije ne važi i za određene građane", ističe Mario Strinović iz udruge Blokirani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju