Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBOREN REKORD!

Crni petak "ludnica" u Hrvatskoj: Pogledajte koliko su Hrvati potrošili na danu trgovačkih sniženja

Aktualno Galerija Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 4 Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 2 Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 3 Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Videozid, Petar Pereža: Rast potrošnje - 1 Galerija 1/4 >>
Uvod u Advent bio je i Crni petak, dan trgovačkih sniženja. Dnevnik Nove TV dobio je podatke o tome koliko su Hrvati trošili u petak.

Prema podacima Porezne uprave, u petak su Hrvati potrošili više od 890 milijuna kuna. Izdano je, odnosno fiskalizirano, oko sedam i pol milijuna kuna računa.

U usporedbi sa prijašnjim godinama, vidi se da potrošnja iz godine u godinu raste. Prije tri godine Hrvati su potrošili 550 milijuna kuna, a svake godine potrošnja je rasla za oko 100 milijuna kuna.

Na prošlogodišnji Crni petak potrošen je 731 milijun kuna. Ove godine je potrošnja, odnosno iznos na računima, porastao za čak 22 posto. Broj izdanih računa veći je za 14 posto.

Mnogi trgovci sniženja su rastegnuli na cijeli mjesec pa smo tako imali "crni studeni", a ne samo "crni petak", i to se vidi i u podacima. Hrvati su u studenom potrošili 15 milijardi i 915 milijuna kuna, što je rast od 26 posto u odnosu na lani.

Pročitajte i ovo Ilustracija CRNI PETAK Inspektorat u lovu na nepoštene trgovce: Pogledajte koliko ih je ovih dana uhvaćeno s prstima u pekmezu

Pročitajte i ovo Zastupnicima rastu plaće Opozicija se ne slaže Andrej Plenković o povećanju plaća političarima: "Ja smatram da je to demagogija"

Osim povećane potrošnje, odigrala je tu svoje i inflacija. Dok je iznos na njima veći za 26 posto, broj samih računa koji su izdani veći je za tek 8,8 posto.

Ovo je samo zagrijavanje, najjači mjesec što se potrošnje tiče uvijek je prosinac, a ove godine, naravno, očekivanja su da će premašiti prošlu godinu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene