Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak operatera i Vlade

Splasnula ljutnja: Porez za mobilne operatere ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku mobilnih operatera i predstavnika Vlade dogovoreno je da porez od šest posto na telekomunikacijske usluge i dalje ostaje na snazi.

Sudionici sastanka kazali su kako su dogovorili novi susret za tri mjeseca. Do tada sporni porez od šest posto, koji je ove godine uveden, a maksimalni rok trajanja je do srpnja 2013.,  međutim, mogao bi biti ukinut i prije tog roka, ostaje na snazi. Na sastanku se razgovaralo o mogućim investicijama mobilnih operatera temljem kojih bi se maknula potreba za tim porezom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Mobilni operateri ogorčeni zbog uvođenja poreza, građani strahuju

'Današnji razgovor bio je fokusiran na budućnost telekomunikacija u Hrvatskoj. Nama je cilj omogućiti ulaganje u sljedeće dvije, tri godine kako bi za nekoliko godina stvorili novu platformu za pružanje svih usluga za koje smo sigurni da dolaze i koje će osigurati kvalitetniju uslugu velikim gradovima diljem Hrvatske', rekao je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave THT-a dodajući kako je THT u posljednjih deset godina investirao već dvije milijarde eura.

Najzanimljivija je inevsticija u širenje širokopojasnog ineterneta te davanje u operaterima u koncesije analogne radijske freekvencije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene