Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije mobilnih operatera

Mobilni operateri ogorčeni zbog uvođenja poreza, građani strahuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vladinu odluku o vraćanju poreza u mobilnu telefoniju, reagirali su i mobilni operateri, ali i građani koji strahuju da će se porez odraziti na njihovim računima.

Sanja Brnović ima ih dva. Ona na dan telefonira između sat i sat i pol vremena. Na mjesec za mobitele izdvoji pravo malo bogatstvo. Kao i prosječan Hrvat koji za mobitel u mjesecu izdvoji 125 kuna. Na godinu gotovo milijardu eura.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Zbog novog poreza, građani strahuju da će računi biti i veći. No, osim što nisu oduševljeni vladinim porezom, najava od operatera o promjeni cijena za sad nema.

'Ponovno uvođenje poreza na mobilne usluge sigurno će se negativno odraziti na naše poslovanje i sigurno će nam smanjiti ulagački potencijal', istaknula je Maja Weber iz korporativnih komunikacija T-com-a.

'Šokirani smo da se Vlada, koja je u predizbornim programima najavila orijentiranost europskim načelima i privlačenju stranih investicija, odlučila za oživljavanje od Europe žestoko kritiziranog antipoduzetničkog poteza prethodne Vlade, kao jedne od svojih prvih mjera', priopćili su iz VIPNet-a.

U Hrvatskoj ima 6 milijuna i 300 tisuća mobitela. Svaki Hrvat barem 1,3. Neki i više. Telefoniramo u hodu, stojeći i sjedeći. Statistički to izgleda ovako: Na godinu pošaljemo milijardu i pol SMS-ova, razgovaramo pet milijardi minuta, pošaljemo pet milijardi MMS-ova i skinemo pola milijuna raznih melodija.

VIše o tome kako su građani reagirali na najavu poreza na mobilnu telefoniju pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene