Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila policija

Policajac odbijao pokazati COVID potvrdu i javno o tome progovorio. Uslijedile sankcije: "Radi se o težoj povredi službe"

Anton Ramljak
Anton Ramljak Foto: DNEVNIK.hr
Porečki policajac koji je odbijao pokazati COVID potvrdu ili test pa o svojim razlozima progovorio javno je udaljen iz službe, potvrdili su nam u istarskoj policiji.

Porečki policajac Anton Ramljak koji je još u srijedu kazao kako je testiranje "njegova osobna sloboda i izbor" udaljen je iz službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU digitalne covid potvrde Uhićeno 14 ljudi, pod istragom još 229: Za stotinjak eura kupovali potvrde o cijepljenju protiv korone Vršnjačko nasilje u Puli ŠIRI SE video Jeziv slučaj nasilja, mladići u centru Pule napali vršnjaka: "Utvrđuje se identitet osoba sa snimke"

"Mogu potvrditi da je policijski službenik udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji iz nekoliko razloga. Jedan od razloga za to je i medijski istup bez potrebne suglasnosti. On je udaljen iz službe, a provest će se disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja", potvrdila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

"Riječ je o težoj povredi službene dužnosti pa je privremeno udaljen", objasnila je Sokač. Protiv policajca bit će proveden disciplinski postupak nakon kojeg će biti poznato i hoće li on biti i na koji način - sankcioniran.

Ramljak ni u petak nije predočio COVID potvrdu, a za medije je kratko komentirao kako prihvaća posljedice od strane poslodavca. Najavio je i da ima pravna sredstva s kojima će se boriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene