Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kašnjenja letova ispod prosjeka EU

Porast preleta zračnim prostorom Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka ljeta u zračnom prostoru pod nadležnošću Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o. zabilježen je rekordan broj zrakoplovnih operacija.

Najveći dnevni broj preleta zrakoplova pod nadležnošću Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o., zabilježen je prošli tjedan, njih 2504.

Bilježi se i ukupan porast kapaciteta od 11 posto, dok je kašnjenje po letu smanjeno s 0,53 minute na 0,3 minute, u usporedbi s istim razdobljem u 2011., priopćio je HKZP dodajući da, istovremeno, kontrole letenja u regiji bilježe pad zračnog prometa od 3 do 8 posto.

Kontrola leta HKZP-a je 18. kolovoza zabilježila 2504 zrakoplovne operacije, što je uvjerljivo najbolji rezultat od osamostaljenja i osnutka Republike Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Dodaje se da je rekordan bio i 7. srpanj kada je zračni prostor preletjelo čak 2418 zrakoplova uz samo 1934 minute kašnjenja te, radi usporedbe, navodi da je donedavni rekord, ostvaren lani 6. kolovoza, bio 2336 preleta i 5488 minuta kašnjenja.

Pročitajte i ovo Anton Tus očekuje se pojačana buka U Zagrebu se očekuje buka: U počast preminulom generalu letjet će MIG-ovi Zračna luka Nikola Tesla Putnici na rubu živaca VIDEO Kaos na beogradskom aerodromu: "Pripremite se na najveće maltretiranje ikad"

>> Dobre vijesti: Hrvatske zračne luke zabilježile veći promet!

'Ovi rezultati svakako će ojačati i imidž Hrvatske kao poželjne turističke destinacije do koje se stiže bez kašnjenja i bez većih problema u zračnom prometu', ocjenjuje HKZP.

Podsjeća da je Europska komisija odredila da je u 2012. godini cilj da kašnjenja po letu, na razini cijele Europe budu 0,7 minuta, a u Hrvatskoj su ona 0,3 minute po letu.

'Ovaj rezultat je izuzetno vrijedan zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju i dokazivanja vrijednosti i kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga', ističe HKZP.  (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene