Na jednom od najfrekventnijih dječjih igrališta uz Savski nasip već dulje od mjesec dana stoji upozorenje na spravi "avion". Prema riječima građana, sprava je bila omotana trakama i ograđena daskama koje sada leže uokolo, dok iz njih izviruju hrđavi čavli i prijete sigurnosti djece, ali i roditelja.

Galerija Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 2 Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 1 +0 Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom

Upitali smo odgovornu podružnicu Zagrebačkog holdinga Zrinjevac o sanaciji sprave na igralištu Boćarski dom i rokovima u kojima se sprava treba popraviti.

Vezani članci Radovi na Aveniji Većeslava Holjevca - 6 FOTO/VIDEO Radovi u punom jeku: Zatvoren dio jedne od najprometnijih avenija u Zagrebu Ilustracija Tito opet posvađao Hrvate! Francuska agencija raspisala se o atrakciji koja je neke prenerazila: "To je sramota"

Potvrdili su da su upravo oni odgovorni za održavanje i ispravnost dječjih igrališta u Zagrebu, no naglašavaju kako je u slučaju ove sprave riječ o većem oštećenju te da je njezina zamjena u proceduri. I dok je "zamjena u proceduri", na svoje oči vidjeli smo kako gomila djece i dalje bezbrižno koristi spravu unatoč upozorenju koje više nije ni jasno istaknuto. Daske koje su donedavno služile kako bi djeci ograničile pristup sada leže ispod sprave, no vrlo su lako dostupne, a ozljede koje mogu nastati noćna su mora svakog roditelja.

Iz Zrinjevca također ističu kako njihovi djelatnici igrališta obilaze "kontinuirano", no koliko je to zaista često, odgovor nismo dobili.

Provjerili smo je li u međuvremenu zaista i započela sanacija sprave. Prema riječima građana čija djeca igralište svakodnevno koriste, čini se da sve stoji kako je i bilo – s upozorenjem koje nitko ne vidi. 

Dječje igralište u Vašem susjedstvu je opasno? Sprava za djecu predugo čeka popravak? Javite nam se na reporter@novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju