Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost prijeti

Popularno dječje igralište već mjesec dana čeka na popravak: Upozorenje nevidljivo, a ispod aviona leže hrđavi čavli

Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom
Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 2 Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 1 Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Čavli i neispravna sprava na dječjem igralištu Boćarski dom Galerija 1/3 >>
Na jednom od najfrekventnijih dječjih igrališta uz Savski nasip već dulje od mjesec dana stoji upozorenje na spravi "avion". Prema riječima građana, sprava je bila omotana trakama i ograđena daskama koje sada leže uokolo, dok iz njih izviruju hrđavi čavli i prijete sigurnosti djece, ali i roditelja.

Upitali smo odgovornu podružnicu Zagrebačkog holdinga Zrinjevac o sanaciji sprave na igralištu Boćarski dom i rokovima u kojima se sprava treba popraviti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Potvrdili su da su upravo oni odgovorni za održavanje i ispravnost dječjih igrališta u Zagrebu, no naglašavaju kako je u slučaju ove sprave riječ o većem oštećenju te da je njezina zamjena u proceduri. I dok je "zamjena u proceduri", na svoje oči vidjeli smo kako gomila djece i dalje bezbrižno koristi spravu unatoč upozorenju koje više nije ni jasno istaknuto. Daske koje su donedavno služile kako bi djeci ograničile pristup sada leže ispod sprave, no vrlo su lako dostupne, a ozljede koje mogu nastati noćna su mora svakog roditelja.

Iz Zrinjevca također ističu kako njihovi djelatnici igrališta obilaze "kontinuirano", no koliko je to zaista često, odgovor nismo dobili.

Provjerili smo je li u međuvremenu zaista i započela sanacija sprave. Prema riječima građana čija djeca igralište svakodnevno koriste, čini se da sve stoji kako je i bilo – s upozorenjem koje nitko ne vidi. 

Dječje igralište u Vašem susjedstvu je opasno? Sprava za djecu predugo čeka popravak? Javite nam se na reporter@novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene