Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu oštećeno pet automobila

Klizanje tla, rušenje stabala: Poplave oko Zagreba, kod Koprivnice, Čakovca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša koja u Zagrebu i okolici mjestimice pada od petka i otapanje snijega izazvali su na nekoliko mjesta poplavu prometnica i nekoliko kuća, kao i rušenje stabala i pucanje potpornih zidova, izvijestila je jutros policija.

Ukoliko imate snimke ili fotografije izlijevanja voda i drugih problema uzrokovanih obilnim kišama, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

U Poljani Čičkoj kod Velike Gorice izlila se rijeka Odra po cesti u dužini od 50 metara i poplavila dvije kuće. U tijeku je osnivanje stožera za obranu. Na području Velike Gorice zbog vode koja se zadržava u kanalima uslijed obilnih padalina, pojedinim naseljima i kućama prijeti opasnost od poplava, a najugroženija naselja su Čička Poljana i Ribnica, Rakitovec, Kuče i Petrovina, izvijestili su popodne iz velikogoričkog gradskog Stožera za zastitu i spašavanje.

Pripreme za obranu kuća

Na terenu su djelatnici Hrvatskih voda i svih goričkih komunalnih poduzeća, a u pripravnosti su i vatrogasna društva Grada Velike Gorice. U Ribnici i Čičkoj Poljani organizirano je punjenje vreća pijeskom kako bi se mogle zaštititi kuće. U stanju pripravnosti je i Stožer Civilne zaštite za slučaj potrebe zbrinjavanja obitelji, a gradski čelnici konstantno su u obilasku terena.

U ulici Štefanovec u Maksimiru kod kućnog broja 24 poplavljena je cesta u dužini od oko 150 metara. Zbog velike količine vode na kolniku ta je cesta jutros od 9,10 sat zatvorena za promet koji se odvija obilazno.

Ponovno odron na Bolonji

Probleme u prometu stvorio je novi odron zemlje na Aleji Bologne. Promet od tunela do čvora Jarek teče dvosmjerno, ali samo jednim trakom. Na Aleju iza Podsusedskog mosta otklizalo je oko 5 kubika zemlje na kolnik te je promet prema Zaprešiću zatvoren, izvijestio je danas Ured za upravljenje u hitnim situacijama. U tijeku je uklanjanje zemlje i drveća s prometnice koje obavljaju Zrinjevac i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba.

>> Zagreb: Klizište zaprijetilo kućama na Ksaveru

Ured je također izvijestio da je na Radićevom šetalištu došlo do daljnjeg pomaka klizišta. Armirano betonski zid se nagnuo i prislonio na kuću te je na teren pozvana Vodoprivreda da ukloni zid, kako ne bi došlo do urušavanja kuće. Hrvatske šume će danas uz pomoć kooperanta pristupiti uklanjanju hrasta koji još od sinoć prijeti kućama.

Na Šestinskom dolu jutros oko 7 sati palo je stablo i oštetilo pet vozila. Budući da prijeti opasnost od pada stabla i na obiteljsku kuću ba mjesto događaja upućeni su vatrogasci. Nešto prije 9 sati u Tomićevoj ulici popucao je popucao potporni zid dužine 2,5 metara. Srećom, ne prijeti opasnost stanarima, jer postoji još jedan zaštitni zid.

Izlijevanja kod Varaždina, Čakovca i Bjelovara

Zbog obilnih kiša izlila se rijeka Bednja u Varaždinskoj županiji zbog čega je za sav promet zatvorena državna cesta D-24 između mjesta Slanje i Leskovca Topličkog u Varaždinskoj županiji. Visok vodostaj bilježi i rijeka Sava u Zagrebu čija se razina penje prema nasipu.

Nabujali potok Trnava izlio se u nekoliko međimurskih naselja, a vatrogasci su primili desetak dojava o izlijevanja manjih potoka kao i poplavljivanju podruma u mjestima Slakovec, Gornji Kraljevec, Črečan, Pretetinec i Pribislavec. Čakovečki centar 112 izvijestio je kako su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i brojnih DVD-a izašli na intervencije te da za sada uspijevaju ispumpavati vodu iz podruma, uz nadu da će oborine prestati.

Izlijevanje Trnave ne utječe na odvijanje prometa, priopćila međimurska policija. Trnava prolazi i kroz Čakovec, no tamo se nije izlila. Rijeka Mura kod Murskog Središća u samo šest sati narasla je za 69 centimetara te je u 12 sati izmjerena visina vodotoka od 316 centimetara. Redovite obrane od poplave proglašavaju se kada Mura dosegne 360 centimetara.

Čitatelj nam je javio o izlijevanju vode iz kanala kod Donje Petričke, općina Ivanska u okolici Bjelovara i poslao fotografiju automobila koji je zapeo u poplavi. Kaže kako na i dijelu tog područja voda ulazi u kuće.

Prelijevanje vode na području Koprivničko-križevačke županije

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je danas da je došlo do prelijevanja vode preko državnih cesta D-2 u mjestu Novigrad Podravski, Štaglinec i Kunovec Breg, D-41 u Rečkom polju, D-28 u Novom Glogu, no da nema zastoja u cestovnom prometu te da se voda povlači.

Također je došlo do djelomičnog izlijevanja potoka Koprivnice u koprivničkoj ulici Tri kralja i Ratarna gdje je uspostavljen stožer obrane od poplava. Oborine su uzrokovale i prelijevanja vode u podrume stambenih objekta u Koprivnici na Lenišću i u ulici Nikole Sertiće. Sve službe, obavijestila je policija, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Zbog snažnog kišnoga nevremena koje je tijekom protekle noći zahvatilo križevačko područje, poplavljena je sportska dvorana Osnovne škole „Vladimira Nazora“ u Križevcima.

Voda je poplavila oko 130 četvornih metara sportske dvorane, koja se nalazi u suterenu škole, kao i pokrajnju prostoriju za sportsku opremu te dio stubišta koji vodi u prizemlje škole. Voda je dosegnula oko pola metra, a uklanjali su je djelatnici Komunalnog poduzeća sa strojem za ispumpavanje vode.

Na pruzi Križevci - Koprivnica kod mjesta Kloštar Vojakovački došlo je do klizanja zemljišta ispod pruge. Djelatnici Hrvatskih željeznica riješiti problem, a željeznički promet je od 10,50 sati do daljnjeg u prekidu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene