Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna kritika

Popijač: Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema, poručio je u ime Kluba HDZ-a Đuro Popijač nakon stanke u Hrvatskom saboru koju je taj klub zatražio zbog stanja u Diokiju.

Već tri ili četiri mjeseca vlada ne poduzima ništa i pere ruke od gorućih gospodarskih problema ocijenio je Popijač. Podsjetio je kako je bivša vlada prošle godine bila suočena s činjenicom da vlasnik Diokija nije u stanju voditi kompaniju te se vlada morala uključiti.

'U dogovoru s HEP-om i Inom osigurali smo energetsku komponentu da se nastavi s radom', rekao je Popijač, a reagirao je Boro Grubišić (HDSSB) i rekao kako se čini da su 'teze zamijenjene'.

'Govori se da je prošla vlada učinila sve da ne dođe do današnje situacije. Odakle onda 1,6 milijardi kuna duga Diokija, a da nitko nije reagirao', zapitao se Grubišić.

Branko Vukšić (Hrvatski Laburisti) kazao je da je Dioki posljedica rada biše vlade, ali da se i ova vlada u nekom pogledu ponaša kao i bivša.

'To da vlada radi treba se čuti u Saboru, a ne čitati iz novina', rekao je Vukšić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem poručio je kako se Vlada 'itekako bavi pitanjem stanja u Diokiju kao i rješavanjem drugih problema koji su se nagomilali u realnom sektoru'.

Od 23. siječnja Ministarstvo rada je obavilo desetak sastanaka, uključeno je bilo i Ministarstvo financija kao i Ministarstvo gospodarstva, podsjetio je.

'Mediji redovito izvješćuju što se događa sa Diokijem. Ja mislim da vlada treba raditi svoj posao i da ju ne ometamo u tome radu, a uvijek odgovara i ovome Hrvatskom saboru za svoj rad, ali dajmo joj priliku da radi svoj posao', poručio je predsjednik Sabora Boris Šprem predstavnicima zastupničkih klubova koji su tražili očitovanje predstavnika vlade u Saboru o stanju u Diokiju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Vladajući političari - 1 Uhodavanje u tijeku Prošlo je mjesec dana nove vlasti: Koju dvojicu ministara viđamo samo na sjednicama Vlade i što rade? Premijer Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili kako ocjenjuju prvih mjesec dana nove Vlade: Pogledajte rezultate glasanja

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene