Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna kritika

Popijač: Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema, poručio je u ime Kluba HDZ-a Đuro Popijač nakon stanke u Hrvatskom saboru koju je taj klub zatražio zbog stanja u Diokiju.

Već tri ili četiri mjeseca vlada ne poduzima ništa i pere ruke od gorućih gospodarskih problema ocijenio je Popijač. Podsjetio je kako je bivša vlada prošle godine bila suočena s činjenicom da vlasnik Diokija nije u stanju voditi kompaniju te se vlada morala uključiti.

'U dogovoru s HEP-om i Inom osigurali smo energetsku komponentu da se nastavi s radom', rekao je Popijač, a reagirao je Boro Grubišić (HDSSB) i rekao kako se čini da su 'teze zamijenjene'.

'Govori se da je prošla vlada učinila sve da ne dođe do današnje situacije. Odakle onda 1,6 milijardi kuna duga Diokija, a da nitko nije reagirao', zapitao se Grubišić.

Branko Vukšić (Hrvatski Laburisti) kazao je da je Dioki posljedica rada biše vlade, ali da se i ova vlada u nekom pogledu ponaša kao i bivša.

'To da vlada radi treba se čuti u Saboru, a ne čitati iz novina', rekao je Vukšić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem poručio je kako se Vlada 'itekako bavi pitanjem stanja u Diokiju kao i rješavanjem drugih problema koji su se nagomilali u realnom sektoru'.

Od 23. siječnja Ministarstvo rada je obavilo desetak sastanaka, uključeno je bilo i Ministarstvo financija kao i Ministarstvo gospodarstva, podsjetio je.

'Mediji redovito izvješćuju što se događa sa Diokijem. Ja mislim da vlada treba raditi svoj posao i da ju ne ometamo u tome radu, a uvijek odgovara i ovome Hrvatskom saboru za svoj rad, ali dajmo joj priliku da radi svoj posao', poručio je predsjednik Sabora Boris Šprem predstavnicima zastupničkih klubova koji su tražili očitovanje predstavnika vlade u Saboru o stanju u Diokiju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Svijetlo na kraju tunela? Vlada ponudila paket mjera, gospodarstvenici skeptični

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene