Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar gospodarstva Đuro Popijač sazvao je pressicu za novinare na temu nezaposlenosti, ali o konkretnom broju nezaposlenih nije izustio niti slova.


Jučer je hrvatski zavod za zapošljavanje objavio izvješće o nezaposlenosti na 12 stranica, no bez konkretne ukupne brojke nezaposlenosti. Ipak analizom tih podataka došli smo do brojke od 334 tisuće nezaposlenih, što je skok od čak 15.000 novonezaposlenih, u odnosu na posljednje izvješće.

Vezani članci Provjereno: Vlada Andreja Plenkovića - 1 "Ne dao Bog da te Plenković brani": Loše kadroviranje premijera i afere ministara doveli do okretanja leđa Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Ministar Fuchs ima jako zanimljiv prijedlog za Stožer, za učitelje cijepljene jednom dozom: ''Mislim, ja ću predložiti...''

>> Ministar Popijač mora objasniti broj nezaposlenih

>> Nezaposlen - novo zanimanje u Hrvatskoj

Popijač je novinarima pojasnio kako Vlada ne objavljivanjem konkretnog broja ukupno nezaposlenih osoba u Hrvatskoj nije htjela sakriti ništa. naglasio je kako je objava izvješća o nezaposlenosti kroz grafikone bez konkretne brojke, koju je jučer objavio HZZ, zapravo napravljena po europskim standardima.

Uzrok je pad BDP-a

Ministra su novinari upitali osjeća li se i politički odgovornim za toliki broj nezaposlenosti. On im je odgovorio kako radi na brojnim sektorima i da je nezaposlenost samo jedan od tih sektora. Dodao je kako je velika brojka nezaposlenih direktna posljedica pada BDP-a iz 2009. godine (5,6 posto), koji se nastavio i tijekom prošle godine.

Sve je to rezultat velike nezaposlenosti, a ako je taj moment politička odgovornost, nije mi je teško podnijeti, no ne radim samo to, rekao je na kraju Popijač.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju