Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li je Savez poslao

Pomutnja uoči proslave Dana antifašističke borbe: Gdje je nestala Jandrokovićeva pozivnica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prave pomutnje došlo je uoči sutrašnje proslave Dana antifašističke borbe. Netragom je nestala pozivnica predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. Iz Saveza antifašista pravdaju se kako su pozivnicu poslali, no to nam pred kamerama nisu željeli potvrditi.

Ove je godine, čini se, izostao poziv predsjedniku Hrvatskog sabora. Iz njegovog ureda tvrde kako poziva nema. Nova TV u posjedu je protokola komemoracije u Brezovici iz kojeg je vidljivo da izaslanika Hrvatskog Sabora nema.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Zoran Milanović u Brezovici - 4 Dan antifašističke borbe Milanović u Brezovici: "Ne činimo uslugu istini ako o partizanima govorimo kao o Hrvatima ili Srbima"

U Brezovicu ide SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, no ne kao izaslanik.

„Idem kao potpredsjednik Sabora, ali u svojstvu građana RH. Mi jesmo Sabor RH, ali isto tako imamo mogućnost da samostalno komuniciramo i samostalno šaljemo i dobivamo određene pozivnice i pitanja. To je definitivno stvar saveza antifašista i protokola, odnosno samog Jandrokovića“, kaže Hajdaš Dončić.

Do pomutnje je došlo nakon što su jutros položili na Mirogoju vijence. Kad smo ih nešto prije 14 sati upitali zašto predsjednik Sabora nije dobio pozivnicu uvjeravali su nas kako to nije točno. Poziv su, kažu, poslali mailom. Dokaz imaju, no ne žele nam ga pokazati.

A onda u 14.17 sati na e-mail adresu predsjednika Sabora dolazi ponovljena pozivnica za komemoraciju. Izjave sad više ne žele davati, kažu rade na komunikaciji problema.

A Gordan Jandroković građanima je čestitao Dan atifašističke borbe. Ovakvo ponašanje SABA za njega je neprihvatljivo. Izaslanika u Brezovicu neće slati. Za prvog čovjeka Sabora to je završena priča.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene