Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APEL ZA POMOĆ

Pomozimo Petri: Velika humanitarna akcija za 12-godišnjakinju oboljelu od neuroblastoma

Humanitarna akcija za Petru Zrilić (Foto: Zaklada Nora Šitum)
Humanitarna akcija za Petru Zrilić (Foto: Zaklada Nora Šitum) Foto: Zaklada Nora Šitum
U KBC-u Zagreb Petra Zrilić prošla je mnogobrojne kemoterapije, zračenja, terapiju jodom i život joj je nekoliko puta visio o niti. Liječenje sada treba nastaviti u dječjoj bolnici u Barceloni.

Dvanaestogodišnja Zadranka Petra Zrilić već se sedam godina bori s neuroblastomom. U KBC-u Zagreb prošla je mnogobrojne kemoterapije, zračenja, terapiju jodom i život joj je nekoliko puta visio o niti. Liječenje sada treba nastaviti u dječjoj bolnici u Barceloni, i to imunoterapijom koje nema u Hrvatskoj, a jako je učinkovita, ispričala je Đana Atanasovski iz Zaklade Nora Šitum, kojoj su se Petrini roditelji Ljubica i Branimir Zrilić obratili za pomoć.

Pročitajte i ovo Akcija Caritasa i Hrvatskih šuma - 4 "Za tisuću radosti" Humanitarna akcija Caritas i Hrvatskih šuma: "Sva dobit koja se ovdje prikupi ide za potrebite" Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima

Naime, Petra je već je prošla jednu turu imunoterapije u toj bolnici, i to su roditelji nekako uspjeli sami financirati, no krajem veljače treba opet ići, a roditelji su iscrpili sva sredstva. Za drugi dio liječenja trebaju platiti nemalih 950.000 kuna.

"Kako roditelji zakonski ne smiju biti organizatori humanitarne akcije za svoje dijete, zamolili su našu zakladu za pomoć. Simbolično, akcija je službeno počela jučer, na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, a trajat će do 15. ožujka", kaže Đana Atanasovski.

"Mi pamtimo Petru s Rebra, gdje se liječila u isto vrijeme kad i naša Nora. Njen široki osmijeh i prekrasne velike oči ne možete ne primijetiti", dodala je Atanasovski.

Zaklada je otvorila poseban izdvojeni račun isključivo za ovu akciju, a sva sredstva koja se prikupe uplatit će se na račun roditelja.

Račun je HR7123400091510643583 (PBZ), SWIFT: PBZGHR2X, a otvoren je i humanitarni telefon 060 933 933 (cijena poziva s PDV-om je 6,25 kn).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene