Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka minuta je bila bitna

Spriječena tragedija u Puli: Maloljetnik (16) nestao plivajući u jakim strujama, policija ga pronašla na rubu snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrinuti roditelji zvali su policiju nakon što im se sin nije vratio s plivanja na vrijeme. Pomorska policija spasila mladića 70 metara udaljenog od obale.

Djelatnici Postaje pomorske policije Pula-Pola danas u poslijepodnevnim satima spasili su iz mora maloljetnog mađarskog državljanina. U moru je proveo preko četiri sata te je, u trenutku kada su ga policijski službenici pronašli, bio već na izmaku snaga.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Gordana Kliman Gabar Građane stalno upozoravaju Policija provela akciju nadzora prometa: "Smanjenjem tih prekršaja poboljšala bi se sigurnost u prometu"

Danas oko 16.25 sati, policija je zaprimila dojavu 48-godišnje rumunjske državljanke. Javila je da je njen maloljetni sin, mađarski državljanin, oko 13 sati otišao plivati na pulskoj plaži Saccorgiana te da se još uvijek nije vratio.

Budući da je mladić i prethodnih dana plivao sat do dva, roditelji se nisu odmah zabrinuli, no kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da nešto nije u redu te su obavijestili policiju. Pulska policija je uputila nekoliko svojih djelatnika koji su, zajedno sa spasiocima, započeli pretraživati obalni dio.

Budući da je dječak već duže vrijeme bio u moru te je svaka minuta bila bitna, angažirano je i policijsko plovilo P-318 koje je bilo najbliže mjestu nestanka maloljetnog stranca te je procijenjeno kako je njegov angažman neophodan.

Voditelj ophodne brodice Valdi Bubić i mornar Tomislav Subota u 16.55 sati uputili su se iz Fažanskog akvatorija prema pulskoj plaži kako bi pronašli šesnaestogodišnjaka.

''Na moru su bili jak vjetar i jake struje, no do lokacije smo došli za dvadesetak minuta te smo odmah započeli traganje za nestalom osobom. Ubrzo smo, nakon svega pet minuta, oko 70 metara od obale, u blizini Zlatnih stijena, uočili jednog mladića'' ispričao je policijski službenik Bubić.

Mladić je plivao dezorijentirano između uvala Soline i Saccorgiana te je već bio umoran i pothlađen pa su mu policijski službenici pomogli da se popne na službeno plovilo i uputili se s njim prema Riječkom gatu. Odmah su ga osušili i ugrijali dekom te su mu dali vodu i ohrabrili ga napomenom da će se uskoro susreti s roditeljima.

''Na Riječkom gatu čekali su nas hitna medicinska pomoć i roditelji koje su tamo dovezli naši kolege iz Policijske postaje Pula-Pola. Majka nam je sva u suzama zahvaljivala što smo joj pronašli sina i što je sve u redu'' rekao je policijski službenik Subota. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene