Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pomor ribe zbog onečišćenja rijeke Vuke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje je na snazi 1. (najniži) stupanj ugroženosti voda vodotoka rijeke Vuke cijelom dužinom dionice kroz Vukovarsko-srijemsku županiju, izvijestio je Državni centar 112.

Točan izvor onečišćenja, koje je uočeno u petak, 20. lipnja kod Nuštra, još nije lociran, a razvoj situacije na terenu prate stručnjaci Hrvatskih voda i županijski vodopravni inspektor, doznaje Hina od glavnog državnog vodopravnog inspektora Željka Makvića.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Onečišćenje je prouzročilo znatna uginuća ribe među kojom su zamjećeni i kapitalni primjerci šarana, štuke i babuški. Uklanjenje uginule ribe je u nadležnosti veterinarskih službi.

Vodopravni inspektor Vukovarsko-srijemske županije Branimir Džanko potvrdio je danas Hini kako su uzrok zagađenja rijeke Vuke fekalije iz gnojnica s farmi i septičkih jama, koje su neodgovorni pojedinci ispustili u gornji tok Vuke, na području Osiječko-baranjske županije.

Županijski vodopravni inspektor te djelatnici Hrvatskih voda i Zavoda za javno zdravstvo, koji su izašli na mjesto onečišćenja, uzeli su uzorke vode na analizu.

Prema prvim pokazateljima u vodi nisu nađeni tragovi kisika, što ukazuje na loše hidrološko stanje u Vuki, koje je, uz onečišćenje vode, pridonijelo pomoru ribe.

O zagađenju je obavještena i policija, koja je obavila očevid te se traga za počiniteljima.

Zajednica športsko-ribolovnih udruga Vukovar pozvala je ribiče da do daljnjega prestanu loviti ribe u Vuki, jer se zagađenje proširilo do Vukovara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene