Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"bio sam neoprezan"

Pomoćnik ministrice Divjak ispričao se zbog skandaloznih izjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak Momir Karin ispričao se zbog jučerašnjih skandaloznih izjava o iseljavanju.

"Ovim putem htio bih izraziti žaljenje zbog izjave koja je prenesena s jučerašnjeg otvaranja OŠ Josip Jović u Svibu. Jasno mi je danas kako je moj istup bio neoprezan i nepromišljen, a tema je sama po sebi puno kompleksnija i delikatnija nego što je to na koncu ispalo'', poručio je Momir Karin.

Pročitajte i ovo Tablet - 3 Škola za život Tableti za škole danas više leže na policama nego što se koriste, a nove neće nabavljati: "Sve češće se kvare, ne isplati ih se popravljati" Ilustracija Traže bolje prilike Statistiku nam popravljaju izbjeglice, ali Hrvati zapravo sve više napuštaju zemlju: Najviše ih je iselilo na jednu destinaciju

Pomoćnik ministrice Momir Karin sudjelovao je jučer na otvaranju obnovljene zgrade Osnovne škole Josip Jović u Svibu u Općini Cista Provo.

Dotaknuo se negativnih demografskih trendova te ponudio neobično objašnjenje o tome zašto Hrvati napuštaju svoju domovinu.

"Jesmo li dotakli dno ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj?" rekao je između ostalog pomoćnik ministrice obrazovanja.

Od njegova jučerašnjeg istupa odmah se ogradila ministrica Blaženka Divjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene