Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak Momir Karin ispričao se zbog jučerašnjih skandaloznih izjava o iseljavanju.

Galerija


"Ovim putem htio bih izraziti žaljenje zbog izjave koja je prenesena s jučerašnjeg otvaranja OŠ Josip Jović u Svibu. Jasno mi je danas kako je moj istup bio neoprezan i nepromišljen, a tema je sama po sebi puno kompleksnija i delikatnija nego što je to na koncu ispalo'', poručio je Momir Karin.

Vezani članci Zarobljeni na aerodromu (Foto: Facebook) Ministrica Blaženka Divjak i državni tajnik prenoćili na aerodromu: ''Bilo je kukavica, bilo je heroja'' Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Ministarstvo nagrađuje! 10.000 kuna bruto za 500 najboljih učitelja

Pomoćnik ministrice Momir Karin sudjelovao je jučer na otvaranju obnovljene zgrade Osnovne škole Josip Jović u Svibu u Općini Cista Provo.

Dotaknuo se negativnih demografskih trendova te ponudio neobično objašnjenje o tome zašto Hrvati napuštaju svoju domovinu.

"Jesmo li dotakli dno ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj?" rekao je između ostalog pomoćnik ministrice obrazovanja.

Od njegova jučerašnjeg istupa odmah se ogradila ministrica Blaženka Divjak.