Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandalozna izjava

Ministrica Divjak ogradila se od izjava pomoćnika Karina o iseljavanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ogradila se od izjava svojeg pomoćnika Momira Karina o razlozima iseljavanja.

"Demografska situacija je ozbiljna i sve mjere Ministarstva znanosti i obrazovanja usmjerene su i na poboljšanje statusa učitelja, kompetencija učenika, ali i financijskog rasterećenja roditelja. Uzroci su iseljavanja kompleksni i nisu uzrokovani jednim razlogom, pa tako i promjena tog negativnog trenda zahtijeva promišljen i širok program mjera", poručili su iz Ministarstva Blaženke Divjak.

Pročitajte i ovo Tablet - 3 Škola za život Tableti za škole danas više leže na policama nego što se koriste, a nove neće nabavljati: "Sve češće se kvare, ne isplati ih se popravljati" Ilustracija Traže bolje prilike Statistiku nam popravljaju izbjeglice, ali Hrvati zapravo sve više napuštaju zemlju: Najviše ih je iselilo na jednu destinaciju

Pomoćnik ministrice Momir Karin sudjelovao je jučer na otvaranju obnovljene zgrade Osnovne škole Josip Jović u Svibu u Općini Cista Provo.

Dotaknuo se negativnih demografskih trendova te ponudio neobično objašnjenje o tome zašto Hrvati napuštaju svoju domovinu.

"Jesmo li dotakli dno ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj? Mi smo '90-ih dolazili ovamo, branili domovinu i nije nam bilo teško. Ne bi trebalo biti teško ni onima u radnom odnosu danas jer ostati ovdje nije samo ekonomsko nego i domoljubno pitanje prvoga reda. Zato se svi moramo potruditi da stvaramo što bolje uvjete i promijenimo klimu za one koji žele ostati i osobito one koji se planiraju vratiti. Djeci poručujem da je ovdje puno talenta, a to je velika stvar. Sve velike rijeke dolaze iz provincije, ne trebate imati kompleks da dolazite iz malog mjesta. Hrvatska ne smije sebi dopustiti kompleks provincija", rekao je na kraju pomoćnik ministrice obrazovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene