Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pola puta do EU

Poljska ratificirala pristupni ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je ratificirala hrvatski pristupni ugovor čime je više od polovice zemalja Europske unije obavilo taj posao.

Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova izjavila je to novinarima u Rigi gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji 'Riga 2012'.

'To je ohrabrenje jer je bilo špekulacija da će se zaustaviti taj proces zbog unutarnjopolitičkih razloga u Poljskoj', kazala je novinarima Pusić. 'Sve zemlje su važne, ali Poljska posebno jer je najveća zemlja nove-stare Europe koje smo i mi dio', dodala je Pusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj

>> Pusić: Nema govora o federalizaciji država u EU

Ugovor o pristupanju ratificiran je u Sejmu uz jedan suzdržan glas, a raspravi su nazočili i premijer Donald Tusk i ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski.

Šefica hrvatske diplomacije Sikorskom je odmah zahvalila na ratifikaciji. Poljska je 14. zemlja članica koja je do sada ratificirala hrvatski pristupni ugovor. Hrvatska bi 1. srpnja 2013. trebala postati punopravna članica EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene