Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljska je ratificirala hrvatski pristupni ugovor čime je više od polovice zemalja Europske unije obavilo taj posao.


Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova izjavila je to novinarima u Rigi gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji 'Riga 2012'.

'To je ohrabrenje jer je bilo špekulacija da će se zaustaviti taj proces zbog unutarnjopolitičkih razloga u Poljskoj', kazala je novinarima Pusić. 'Sve zemlje su važne, ali Poljska posebno jer je najveća zemlja nove-stare Europe koje smo i mi dio', dodala je Pusić.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Imamo 84 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zasad najviše zaraženih u jednom dalmatinskom gradu, otkrili i razlog Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 U Hrvatskoj 96 novih slučajeva: Zadarska županija otkrila koliko je novozaraženih nakon masovnog kršenja mjera na košarkaškoj utakmici

>> Pusić: Nema govora o federalizaciji država u EU

Ugovor o pristupanju ratificiran je u Sejmu uz jedan suzdržan glas, a raspravi su nazočili i premijer Donald Tusk i ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski.

Šefica hrvatske diplomacije Sikorskom je odmah zahvalila na ratifikaciji. Poljska je 14. zemlja članica koja je do sada ratificirala hrvatski pristupni ugovor. Hrvatska bi 1. srpnja 2013. trebala postati punopravna članica EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook