Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iustitia et pax

'Političari se oko ničega ne slažu osim oko borbe protiv radnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija Iustitia et Pax Hrvatske biskupske konferencije poslala je priopćenje povodom 'prihvaćanja neprihvatljivih izmjena' Zakona o trgovini u Hrvatskom saboru.

'Nakon izglasavanja izmjena Zakona o trgovini, kao Komisija koja se zalaže za pravdu i mir u društvu izražavamo svoje žaljenje i čuđenje. Žaljenje što se 2011. godine u Hrvatskom saboru još uvijek može donijeti tako jasno i nedvosmisleno pristran proturadnički zakon. I čuđenje što je bjelodano da se hrvatski političari ni oko čega ne mogu složiti osim oko borbe protiv hrvatskih radnica i radnika', navodi se u kratkom prioćenju koje potpisuje Vlado Košić, predsjednik Komisije 'Iustitia et pax'.

Pročitajte i ovo Rad nedjeljom - 5 Približava se datum Ograničava se rad nedjeljom: "Zatvaranje vrata pogodit će male trgovce" Slika nije dostupna "Iustitia et pax" Biskupi pozvali građane da izađu na predsjedničke izbore, objavili i kakve programe podupiru

Podsjetimo, Hrvatski sabor je u petak izglasao izmjene Zakona o trgovini kojima se, sukladno odluci Ustavnog suda, ukidaju odredbe koje ograničavaju radno vrijeme trgovina. Zakon stoga ponovno jednako tretira sve blagdane koji su definirani kao državni praznici, a poslodavci će, kao i dosad, samostalno određivati radno vrijeme trgovina, uzimajući u obzir potrebe kupaca i prava zaposlenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene