Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko vesla u kojem smjeru?

Maraton lađa pohodili i političari: Ministri i predsjednički kandidati utrku pratili iz posebnih brodova

Ministrica Vučković na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica Vučković na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministrica Vučković na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Ministrica Vučković na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Zoran Milanović na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mario Banožić na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Mario Banožić na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nikola Grmoja na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Nikola Grmoja na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +4 Miro Bulj na Maratonu lađa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/9 >>
Ploveći u posebnom brodu, natjecanje su pratili i ministar obrane Damir Krstičević posebni izaslanik premijera i predsjednice Republike Hrvatske, te predsjednički kandidati Zoran Milanović i Dejan Kovač.

Maraton lađa pratili su i ministri Tomislav Ćorić, Vesna Bedeković, Mario Banožić, Josip Aladrović, Ivan Malenica i Marija Vučković te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Most i HDZ ne veslaju u istom smjeru, otkad je tajnica pripremila razrješenje MOST-ovih ministara. Pa su i premijer i predsjednica - u Mostovu bazu, poslali istog izaslanika.

"Ja sam s ovog prostora, Dalmatinac, i meni je drago biti ovdje u Dalmaciji sa svojim narodom, i prisustvovati 22. utrci lađa", rekao je Damir Krstičević. Iz Vladine lađe oporba želi izbaciti ministra zdravstva.

MOST, koji je tražio izvanrednu sjednicu Sabora zbog smjene Milana Kujundžića, kaže: nakon odgovora Ustavnog suda koji je predsjednici poručio da je može zatražiti sama, na vrata Pantovčaka neće kucati.

''Nije imala hrabrosti udariti šakom o stol, i nije imala hrabrosti sukobiti se sa strankom koja joj treba dati podršku. Mi ćemo se obratiti predsjedniku Ustavnog suda koji je vješto izbjegao ovu situaciju', rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

Na pitanje o tome, dvostruki izaslanik, izbjegava direktan odgovor: ''Fokusiran sam na obranu i sigurnost. To je moja odgovornost, i na jačanje sposobnosti hrvatske vojske. A što se tiče predsjednice, ona zna svoje ovlasti i trebate pitati predsjednicu''.

Ministri koji su došli s rekonstrukcijom Vlade, vjeruju da će Milan Kujundžić i dalje biti ministar. ''Premijer odlučuje kome daje povjerenje, ja podržavam sve moje kolege u Vladi'', rekla je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Hoće li Predsjednica izvanrednu sjednicu ipak sazvati? Vučković na to kaže: ''Nemam komentara.''

Zato komentar ima Zoran Milanović: ''Kada bi se sada sazvala sjednica Sabora u ovoj ljetnoj pauzi, to bi bio presedan''.

Hoće li do njega doći, odluka je, kaže takmac za šefa države, na Predsjednici: ''Sada je pitanje državništva, da odlučiš da ili ne, nikakav Ustavni sud. Kad ti treba kršiš Ustav, a kad si nesiguran trčiš u skute Ustavnog suda. To nije predsjedništvo''.

Po naklonost birača stigao je i Dejan Kovač: ''Kao predsjednik otvorit ću financije Pantovčaka tako da se transparentno može vidjeti svaka potrošena kuna''.

No, do Pantovčaka ipak treba najprije "doveslati".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene