HGSS, ilustracija
HGSS, ilustracija Foto: HGSS

Delnički policajci zajedno s HGSS-om tri su dana tragali za 14-godišnjakinjom iz Iraka. Srećom, potraga je uspješno okončana.


Muškarac (40) i djevojčica (14) iz Iraka u utorak su pokušali prijeći u Sloveniju preko šume na području Brod Moravica. Djevojčica se u noći u jednom trenutku odvojila od oca pa je uz nekolicinu drugih nezakonitih migranata nastavila hodati po navedenom šumskom području.

U petak oko 15 sati uspješno su je pronašli policijski službenici Policijske postaje Delnice. "Prilikom pronalaska djevojčica je bila mokra i pothlađena pa su je policijski službenici odmah utoplili te joj dali tople napitke do dolaska u policijsku postaju i obavljanja liječničkog pregleda", izvijestili su iz policije.

HGSS - akcija spašavanja - 2 VIDEO HGSS spasio dvoje planinara u Paklenici, otkrili i mali detalj: "Čizma glavu čuva, rukavice prste, a powertape gojze"

Spašavanje na Velebitu - 4 Belgijanci se izgubili na Velebitu pa ih HGSS tražio dronom: Otkrili što je bila sretna okolnost u ovom slučaju

Djevojčica je spojena s ocem koji je izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. U postupku su sukladno svojim nadležnostima bili uključeni i djelatnici Centra za socijalnu skrb Delnice te Crvenog križa koji su osigurali odjeću i obuću za djevojčicu.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju