Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijska uprava zagrebačka treba pomoć - a za nju nudi 50 tisuća kuna.


U petak, 6. prosinca 2013. između 18.30 i 18.50 sati dvojica su nepoznatih počinitelja ušla u obiteljsku kuću u Zagrebu, na Žutom Bregu te je jedan od počinitelja u 55-godišnju vlasnicu kuće ispalio hitac iz vatrenog oružja od kojeg je žena na mjestu preminula.

Vezani članci Talijanska policija pronašla pošiljku kalašnjikova među jabukama 01 Što su sočne ove jabuke: Talijanska policija u voćarni pronašla skriveno oružje Novac, ilustracija Sabor donio novi zakon o obvezoj prijavi prijenosa gotovine preko granice, evo što je sve obuhvaćeno

Čuvši buku iz susjedine kuće, a u namjeri da joj pomognu, na mjesto događaja došli su 53-godišnjakinja i 51-godišnjak. Potom je nepoznati počinitelj vatrenim oružjem usmrtio i 53-godišnjakinju dok je 51-godišnjaka teško ranio.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem pribavljenih podataka o opisu nepoznatog počinitelja, izrađen je foto crtež kojeg je PU zagrebačka objavila na svojoj web stranici i za kojeg se nada kako će pomoći u potrazi za počiniteljem.

Opis počinitelja

Muškarac star oko 37 godina, visine oko 175-180 cm, jače tjelesne građe, okruglog oblika lica bez brade i brkova, nešto jače izraženih jagodičnih kostiju koji je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio odjeven u tamno smeđu jaknu dužine do bokova, od „štofa“ elegantnog izgleda ispod koje je nosio majicu, tamniju končanu dok je na glavi nosio kapu iste boje i materijala kao i jakna.

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su opsežno kriminalističko istraživanje, međutim, usprkos svim poduzetim mjerama i radnjama počinitelji predmetnog kaznenog djela nisu identificirani.

S ciljem pribavljanja korisnih informacijama o identitetu nepoznatih počinitelja ovog kaznenog djela, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH Ranko Ostojić donio je Odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 50.000 kuna za davanje obavijesti koje će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.

Uz zajamčenu diskreciju, policija poziva sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr ili osobno u sebi najbližu policijsku postaju ili izravno Sektoru kriminalističke policije u Zagrebu, Heinzelova 98.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook