Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen fotoreporter

Policija: U neredima u Osijeku sudjelovalo 500 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjska Policijska uprava izvijestila je da na jučerašnjem neprijavljenom prosvjedu, na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, sudjelovalo oko 500 građana.

U priopćenju se navodi se kako su se jučer oko,14,40 sati, prosvjednici uputili do Lučkog prilaza, gdje su grudama snijega gađali pročelje zgrade gdje je smješten Županijski odbor HDZ-a, a na tome mjestu dogodio se tjelesni sukob između grupe prosvjednika i 39-godišnjeg fotoreportera. U sukobu je fotoreporter lakše ozlijeđen, a oštećeni su mu fotoaparat i naočale.

Naknadno je utvrđeno i oštećenje metalne ploče s natpisom stranke (HDZ) i da su razbijena tri stakla na ulaznim vratima. Sinoć oko 21,15 sati policijski službenici zatekli su 27-godišnjaka iz Antunovca i 25-godišnjaka iz Osijeka u Lučkom prilazu, kako bacaju grude snijega i kamenje na osječko sjedište HDZ-a, a tom prilikom dodatno je oštećen dio ulaznih vrata.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih Neredi u Njemačkoj Paklena noć VIDEO Veliki neredi u Njemačkoj, gorio dom za umirovljenike: Više od 300 uhićenih, ozlijeđeni policajci

>> Neredi i u Osijeku: Zgradu HDZ-a gađali grudama i oštetili vrata

Oko 21,45 sati dvojici osumnjičenika određen je smještaj u posebnim prostorijama policije zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Provedenim alkotestiranjem kod 27-godišnjaka je utvrđeno 1,70 promila alkohola u organizmu, a kod 25-godišnjaka oko 2,20 promila, pa je postojala opasnost da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, navodi policija. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju visine materijalne štete i postojanosti kaznenoga djela, dodaje se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene