Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i međunarodna tjeralica

Dolački sada i službeno bjegunac: Raspisana tjeralica, na policiji je da ga nađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je osuđeni bivši policijski načelnik Željko Dolački poručio da neće bježati, policija ga na poznatim i prijavljenim adresama nije pronašla kako bi mu uručila rješenje o zatvoru. Sud je u poslijepodnevnim satima raspisao tjeralicu.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je za DNEVNIK.hr kako je u poslijepodnevnim satima za Dolačkim raspisana i tjeralica, a ne samo potraga kao što je bio slučaj do sada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veljko Miljević Odvjetnik Željka Dolačkog: "Zadovoljan sam ovakvim ishodom, obavezno ćemo uložiti žalbu" Slika nije dostupna POSLUŠAO SAVJET Željko Dolački stigao u Remetinec i predao se: Okončana velika potraga za bivšim šefom krim-policije

Tjeralica se odnosi na područje Republike Hrvatske, a ako se u razumnom roku ne pronađe ili se pojave informacije da je pobjegao izvan Hrvatske, može se raspisivati i međunarodna tjeralica te europski uhidbeni nalog.

Policija ga nije pronašla na nekoliko adresa

Podsjetimo, kako policija nije pronašla Dolačkog na nekoliko mjesta, o tome su obavijestili sud. 

"Sud je potom izdao nalog za raspisivanjem tjeralice PU zagrebačkoj. Ta tjeralica je na putu prema policiji. Nakon toga slijedi procedura raspisivanja tjeralice. Tjeralica se raspisuje u službenom policijskom glasilu. O tome informaciju imaju sve policije i na njima je da pronađu Dolačkog i liše ga slobode", rekao je prethodno Devčić.

Dodao je kako je potrebno određeno vrijeme da se utvrdi je li Dolački u Hrvatskoj, a ako se utvrdi da nije ili ako postoji sumnja da nije u Hrvatskoj, policija je ovlaštena raspisati međunarodnu tjeralicu.

"Druga stvar koja također dolazi u obzir, to je mogućnost raspisivanja europskog uhidbenog naloga koji vrijedi među članicama EU-a", dodao je Devčić.

Odvjetnici nisu u kontaktu sa svojim branjenikom

Zagrebački Županijski sud objavio je kako je Željko Dolački kriv za provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije i krađu dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, koji nikada nisu pronađeni. Nepravomoćno mu je dosuđena kazna od 6 godina zatvora, a novac mora vratiti i podmiriti troškove postupka.

Odvjetnik Veljko Miljević rekao nam je kako se zadnji put sa svojim klijentom čuo u utorak oko 14:30 i da u razgovoru nije osjetio naznaku da namjerava pobjeći. Objasnio nam je da Zakon o kaznenom postupku poznaje nekoliko vrsta tjeralica i da ova prva, takozvana tjeralica za lociranjem, podrazumijeva tjeralicu koja utvrđuje gdje se osoba nalazi nakon što nije pronađena na poznatim adresama.

Kontaktirali smo i njegovog drugog odvjetnika Davora Cahuna, koji je rekao da ne zna gdje je njegov klijent. "Zadnji put sam se s njim čuo u utorak ujutro. Ne znam gdje je i ne znam ništa o tom. Nismo u kontaktu“, rekao nam je Cahun.

Željko Dolački nije bio na izricanju presude. Nakon izricanja presude za Jutarnji list je poručio kako neće bježati. ''Nema bježanja! Neću bježati jer nemam dvojno državljanstvo kao neki. Čim stigne rješenje o uhićenju, vidjet ću se s odvjetnikom i odraditi svoju dužnost. Na presudu nisam došao jer sam se do zadnjeg trenutka nadao da će biti oslobađajuća“, poručio je Dolački.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene