Željko Dolački (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Željko Dolački (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Ako si profesionalac kako si to uvijek tvrdio, ti budi taj koji će napraviti prvi korak", poruka je Željka Pula.


Umirovljeni načelnik Odsjeka za potrage PU zagrebačke i bivši kolega nepravomoćno osuđenog Željka Dolačkog putem medija pozvao ga je na predaju.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) "Dolački će u Remetincu imati poseban sigurnosni tretman, vodit će se računa da ne susreće zatvorenike koje je istraživao" Željko Dolački se predao policiji (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 4 Odvjetnik Željka Dolačkog: "Zadovoljan sam ovakvim ishodom, obavezno ćemo uložiti žalbu"

"Željko, predaj se! Nazovi 192 i reci kolegama gdje si da dođu po tebe ili dogovori predaju s odvjetnikom. Ako si profesionalac kako si to uvijek tvrdio, ti budi taj koji će napraviti prvi korak", poruka je Željka Pula, koji dodaje kako ga čudi što Dolački već nije pronađen, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu u utorak je objavio kako je policijski načelnik Željko Dolački kriv za provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije i krađu dvaju kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura, koji nikada nisu pronađeni. Nepravomoćno mu je dosuđena kazna od 6 godina zatvora, a mora vratiti novac i podmiriti troškove postupka.

Dolački nije bio na izricanju presude, a policija ga nije pronašla na poznatim adresama. Stoga je raspisana tjeralica za njime na području Hrvatske.

Ako se u razumnom roku ne pronađe ili se pojave informacije da je pobjegao izvan Hrvatske, može se raspisati i međunarodna tjeralica te europski uhidbeni nalog.